Obama, refuzat de justiția americană

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Obama, refuzat de justiția americană

Externe 09 Noiembrie 2017 / 16:48 1864 accesări
Barack Obama nu a fost selectat ca jurat la o instanță americană

Barack Obama nu a fost selectat ca jurat la o instanță americană

Fostul președinte al Statelor Unite Barack Obama s-a prezentat miercuri pentru a servi ca jurat la o instanță a comitatului Cook, dar nu a fost selectat și s-a retras în aclamații și aplauze. "Serviciile sale nu au fost necesare și președintele a fost liber la prânz", i-a informat pe jurnaliști șeful Curții, Timothy Evans, care l-a primit și însoțit pe Obama până la sala juraților de la etajul 17 al Daley Center, în centrul orașului Chicago. Fostul președinte american a profitat de cele două ore în care s-a aflat în clădire pentru a-i saluta și a le mulțumi altor cetățeni care fuseseră convocați cu același scop, s-a fotografiat cu unii dintre aceștia și a semnat cărți. Walter Palmer, care a fost de asemenea convocat și s-a aflat în sală împreună cu Obama, i-a mulțumit că nu a încercat să se derobeze de la datoria sa civică.

În SUA, cetățenii pot fi convocați pentru a servi ca jurați în procese și fac obiectul unei preselecții, după caz, iar prezența este obligatorie, cu excepția prezentării de dovezi ale unei incapacități de participare. Evans a informat că Obama, nefiind selectat în juriu, a fost autorizat să plece, alături de alte persoane în aceeași situație. Ca și ceilalți jurați, fostul președinte a primit un cec de 17,20 dolari ca plată pentru prezentarea la convocarea instanței. Aceasta a fost pentru a doua oară când democratul a fost chemat să-și facă datoria de jurat, însă prima dată, în ianuarie 2010, a putut să se scuze motivând sarcinile sale la Casa Albă. Și predecesorul său George W. Bush s-a prezentat la o convocare în 2015, la Dallas (Texas), dar nu a fost selectat.

Chicago, oraș din Illinois (nord), unde Obama și-a lansat cariera politică, a avut deja un jurat celebru: superstarul de televiziune Oprah Winfrey, în 2004, într-un proces de trei zile privind o crimă, care s-a încheiat cu o condamnare. Familia Obama locuiește la Washington de la plecarea sa de la Casa Albă, în ianuarie, dar ex-președintele și fosta Primă Doamnă, Michelle Obama, dețin o casă la Chicago.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1991 secunde