Omagiu muzical adus maestrului Paul Staicu

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Omagiu muzical adus maestrului Paul Staicu

Cultură 02 Iunie 2016 / 22:45 1661 accesări

Cinci artiști, membri ai orchestrei simfonice a Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”, violoniștii Carmen Simion și Mitică Feraru, violista Adeline Penescu, violoncelista Carmen Tegzeșiu și contrabasistul Vladislav Zodieru, s-au reunit, joi seară, în foaierul instituției de cultură, sub formula Strings Quintet. În ciuda vremii schimbătoare, cu soare și ploi răzlețe, iubitorii muzicii au fost prezenți la întâlnirea cu muza Eutherpe din foaier. Ei au fost încântați să asculte lucrări din creația compozitorilor: Henry Purcell - suita „Abdelzer”, George Frideric Handel - „Foc de artificii”, suita nr. 2, Johann Pachelbel - „Canon”, Jules Massenet „Meditație” din „Thais” și Antonio Vivaldi - Concerto grosso în Do minor, nr. 1.

„Am încercat să ne aducem aminte de maestrul Paul Staicu (n.r. - dirijorul care în anul 1979 a pus bazele orchestrei simfonice a Teatrului „Oleg Danovski”), împreună cu colega mea, Carmen Tegzeșiu, și cu Vladislav Zodieru. În amintirea dânsului am pregătit un program preclasic, dar și „Meditație” din „Thais”, care are priză la public. Acum sunt la apusul carierei, dar primii pași cu dânsul i-am făcut cu muzică preclasică, o muzică extraordinară”, a spus violonistul Mitică Feraru.

Cu apreciatul violonist constănțean, melomanii tomitani se vor reîntâlni pe 15 iunie, de la ora 19.00, în foaierul Teatrului „Oleg Danovski”, unde va susține un recital, acompaniat de tânăra pianistă Andrada Ștefan.

Citește și:

Concert simfonic anulat, la Teatrul „Oleg Danovski“

Strings Quintet, în recital la Teatrul „Oleg Danovski

Un italian a câștigat Concursul de Dirijat „Black Sea” de la Constanța12