Periplu muzical de neuitat cu Rareș Totu & Friends

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Periplu muzical de neuitat cu Rareș Totu & Friends

Divertisment 10 Aprilie 2016 / 16:51 2625 accesări

Rareș Totu

Rareș Totu

Paul Baciu - bass

Paul Baciu - bass

Radu Hanes - tobe

Radu Hanes - tobe

Paul Baciu - bass și Cosmin Farcaş - orgă Hammond

Paul Baciu - bass și Cosmin Farcaş - orgă Hammond

Iubitorii muzicii bune au petrecut momente speciale, sâmbătă seară, în Club Amethyst, în compania unuia dintre cei mai buni chitariști din România, Rareș Totu, și a colegilor săi: Cosmin Farcaş - orgă Hammond, clape și voce, Radu Hanes - tobe și Paul Baciu - bass.

„Încercăm să menținem un nivel înalt al prezenței artiștilor de jazz și blues în Constanța”, a spus, în deschiderea concertului, cunoscutul percuționist Corneliu Stroe, care de mulți ani promovează valorile muzicii românești, mai ales în domeniul jazz-ului, blues-ului și rock-ului.

Printre cântece - piesa „Freedom“ a ridicat publicul în picioare, impresionând foarte mult acuratețea interpretării, precum și tușele personale ale tuturor membrilor formației -, Rareș Totu a depănat și amintiri. A evocat un moment din copilărie când tatăl său a venit acasă cu două discuri din vinil, un album al lui Janis Joplin și unul al lui Jimi Hendrix, iar el, neștiind despre ce este vorba, a ales după copertă fotografia cu „băiatul cel creț”, adică pe... Jimi Hendrix. Când i-a ascultat muzica - piesa „Cry of Love” l-a cucerit de la prima audiție - a fost atât de impresionat încât s-a hotărât să studieze muzica.

Timp de aproape trei ore, cât a durat acest concert extraordinar, publicul a aplaudat cu multă căldură şi a cântat alături de „Rareș Totu’s Midnight Sun”, un nume important în peisajul jazz-ului şi blues-ului românesc.

Întrebat de un spectator dacă s-a gândit să participe și la renumitul Festival de jazz și blues de la Gărâna, ce are loc în fiecare an în inima Transilvaniei, Rareș Totu a răspuns, cu un zâmbet destul de trist, că, deși a intenționat acest lucru, organizatorii au spus că muzica trupei este „prea... rock” pentru festival.

Citește și:

Unul dintre cei mai buni chitarişti ai României, în concert la Constanța12
Pagina a fost generata in 0.2129 secunde