Peste 600 kg de peşte fără documente legale, confiscate de poliţiştii de frontieră

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Peste 600 kg de peşte fără documente legale, confiscate de poliţiştii de frontieră

Eveniment 20 Februarie 2019 / 10:30 1177 accesări

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Cernavodă au descoperit un cetăţean român care transporta, cu o autoutilitară, peste 600 kilograme de pește, fără documente legale.

În data de 19.02.2019, în jurul orei 23.30, poliţiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Cernavodă, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control, în zona stației de taxare Giurgeni – Vadu Oii, județul Constanța, o autoutilitară înmatriculată în România, condusă de cetățeanul român B.C., în vârstă de 47 de ani, domiciliat pe raza judeţului Vrancea.

În urma controlului efectuat asupra autovehiculului, polițiștii de frontieră au descoperit, în trei bazine cu apă, cantitatea de 1.070 kilograme de peşte, specia caras, în stare vie.

În urma verificărilor s-a constatat că pentru cantitatea de 620 kilograme de pește, persoana în cauză nu deţinea documente legale.

Cantitatea de pește descoperita fără documente legale a fost predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de“transportul fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori produselor din peşte”,la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.12