Poftiți de vă înscrieți la liceu! Ce acte sunt necesare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ultimul pas Poftiți de vă înscrieți la liceu! Ce acte sunt necesare
Educație 10 Iulie 2018 / 15:37 486 accesări 0 comentarii

Rezultatele repartizării computerizate s-au afișat, jocurile au fost făcute! Cei care au prins un loc la liceu sunt chemați să-și confirme opțiunile prin depunerea dosarului de înscriere. Absolvenții clasei a VIII-a trebuie să se înscrie la liceul la care au fost repartizați pe baza mai multor documente. Ei au la dispoziție patru zile pentru a-și confirma locul obținut.

Potrivit Ministerului Educației Naționale, înscrierea la licee a candidaților declarați admiși în urma repartizării computerizate se efectuează în perioadă 10 - 13 iulie 2018. Iată ce trebuie să conțină dosarul de înscriere: cererea de înscriere (care se ridică de la secretariatul fiecărui liceu în parte); cartea de identitate (dacă este cazul); copie după certificatul de naștere; adeverință cu notele și media generală obținute la Evaluarea Națională din clasa a VIII-a; foaia matricolă pentru clasele V - VIII (cu calculul mediei generale) și fișa medicală ( și vaccinările).

Conform statisticilor ministerului, aproximativ 113.000 de absolvenți ai ciclului gimnazial au fost repartizați la liceu, asta însemnând 66% din elevii înscriși în clasa a VIII-a în perioada susținerii simulărilor (martie). Liceele de top s-au menținut și în acest an pe primele locuri, cu mențiunea că mediile de admitere au mai scăzut, mai completează experții. În perioada 16-18 iulie, comisia județeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată, dar și situațiile candidaților care nu și-au depus dosarele de înscriere la liceu în termen și ale candidaților care nu au participat deloc sau au participat, dar nu au fost repartizați computerizat la liceu.

Pentru elevii care au rămas nerepartizați urmează o a doua etapă de admitere, care va avea loc în data de 7 septembrie.

Loading...
loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1886 secunde