Prefectura Constanța sprijină accelerarea vaccinării împotriva COVID-19 a lucrătorilor din industria ospitalităţii

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Prefectura Constanța sprijină accelerarea vaccinării împotriva COVID-19 a lucrătorilor din industria ospitalităţii

Sănătate, Economie 19 Aprilie 2021 / 22:52 819 accesări

Prefectura Constanţa a anunţat, luni, că sprijină eforturile agenţilor economici din sectorul HoReCa în vederea vaccinării personalului de pe litoral împotriva COVID-19, prin facilitarea accelerării imunizării acestora.

Operatorii economici pot trimite un tabel cu salariaţii care doresc să se imunizeze, pe o adresă de e-mail special creată, până pe 25 aprilie.

"Mai precis, la iniţiativa Instituţiei Prefectului - Judeţul Constanţa, operatorii economici din industria ospitalităţii pot trimite un tabel cu angajaţii care doresc să se imunizeze împotriva virusului SARS-CoV-2, pe o adresă de e-mail special creată şi comunicată celor din sector, până pe data de 25 aprilie a.c. Aceste tabele vor fi centralizate, iar vaccinarea personalului din HoReCa va fi facilitată, în perioada următoare.

NOTĂ: după termenul prevăzut în adresa trimisă către operatorii din domeniul HoReCa, de pe litoral, la adresa de e-mail se pot trimite, în continuare, liste cu noii angajaţi care doresc vaccinarea", reiese dintr-un comunicat de presă transmis de Instituţia Prefectului - Judeţul Constanţa.

Conform sursei citate, măsura este luată după ce, în urma unor discuţii purtate săptămâna trecută, în cadrul unei şedinţe a grupului de lucru pentru turism, mai mulţi reprezentanţi din industria ospitalităţii şi-au manifestat dorinţa de a fi accelerat procesul de vaccinare pentru angajaţii din HoReCa.

"Discuţiile au fost constructive şi sunt convins că am făcut, din nou, paşi importanţi pentru revenirea la normalitate. Din câte am înţeles de la cei din HoReCa, intenţia de vaccinare din sector este una crescută. Îi asigur că autorităţile vor face tot posibilul pentru ca angajaţii de pe litoral să fie vaccinaţi.

De asemenea, vaccinarea va reprezenta o garanţie a siguranţei pentru vizitatori, care vor veni pe litoral fără rezerve şi se vor bucura de un concediu liniştit, în adevăratul sens al cuvântului. (...) Un sezon estival desfăşurat într-un mediu sigur înseamnă, automat, şi profitabilitate pentru industrie, una puternic afectată de condiţiile impuse de pandemie", a declarat prefectul judeţului Constanţa, Silviu-Iulian Coşa.

În judeţul Constanţa au fost administrate, până în prezent, 191.572 de doze de vaccin împotriva COVID-19, 122.888 de persoane au fost imunizate cu o doză, iar 68.684 de persoane au primit şi rapelul. Dintre acestea, 1.331 activează în domeniul HoReCa, a mai informat Instituţia Prefectului.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1929 secunde