Prima victorie în DNS pentru Tomitanii Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Etapa a 4-a din DNS la rugby

Prima victorie în DNS pentru Tomitanii Constanța

Sport 22 Octombrie 2017 / 14:37 629 accesări

Tomitanii Constanța (tricouri albastre) a marcat patru eseuri în partida cu gălățenii

Tomitanii Constanța (tricouri albastre) a marcat patru eseuri în partida cu gălățenii

Sâmbătă, în etapa a 4-a din Divizia Națională de seniori, nou-promovata Tomitanii Constanța a înregistrat prima victorie din istoria clubului în eșalonul secund al rugby-ului românesc! Pe stadionul „Mihail Naca” din Constanța, gazdele au învins-o pe RCM Galați cu scorul de 32-15 (20-3). Tomitanii și-a asigurat și punctul bonus ofensiv, grație eseurilor marcate de Ștefăroi, Sola, Boboc și Don. A mai punctat Lolea, din 3 transformări și 2 lovituri de pedeapsă.

Au evoluat pentru Tomitanii Constanța (antrenori Cristian Cojocaru și Radu-Nicolae Mocanu): G. Popa, Țală, Fl. Sasu - Neacșu, Zaharia - Alexe, Boboc, Don - Afloare, Lolea - I. Coman, Sola, Pădureanu, Ștefăroi - D. Burlacu (au mai jucat: Galanton, Tăbuș, R. Tănase, Drelciuc, Homiuc, Vătafu, Părălește, Cotiujanu).

„A fost un meci greu, cu echipa care anul trecut a câștigat titlul la rugby în 7, așa că are experiența jocului. Echipa noastră tânără, într-o zi atât de frumoasă, însorită, a adus din nou zâmbete pe fețele constănțenilor iubitori de rugby. Este o victorie importantă, pe care o voi ține minte toată viața! Este prima victorie a unei echipe tinere, care a plecat de jos și a ajuns la nivelul DNS. Doar Sola ne mai strică media de vârstă, însă el strânge echipa lângă el și ne ajută foarte mult. Urmează acum partida cu Buzăul, o echipă neînvinsă, care a luat un start bun. Vom încerca să le stricăm noi calculele săptămâna viitoare”, a declarat Cristian Cojocaru, antrenor principal la Tomitanii.

„Avem o echipă tânără, dar valoroasă, iar această victorie ne va crește încrederea în propriile forțe. Pentru noi fiecare meci este o provocare și vrem să terminăm învingători de fiecare dată”, a afirmat neo-zeelandezul Johnny Sola, căpitanul Tomitanilor.

„Avem o medie de vârstă de numai 21,8 ani și încercăm să ducem mai departe spiritul echipei Farul Constanța. Le promitem susținătorilor noștri că vom face tot ceea ce ne stă în putință să readucem Constanța acolo unde îi este locul, în primul eșalon al rugbyului românesc”, a spus Răzvan Bota, managerul clubului constănțean.

Citește și:

CS Năvodari a învins-o dramatic pe Tomitanii: 23-22!

CS Năvodari s-a revanșat în fața Bucovinei, chiar la Suceava

Scor-fluviu pentru rugbyștii de la CS Năvodari

Tomitanii Constanța nu va juca în prima etapă din DNS la rugby

Divizia Națională de seniori la rugby va debuta pe 30 septembrie

Multe noutăți în lot pentru Tomitanii Constanța12
Pagina a fost generata in 0.1502 secunde