Proiect al Administraţiei Canalelor Navigabile cu parteneri din șapte țări

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Danube STREAM

Proiect al Administraţiei Canalelor Navigabile cu parteneri din șapte țări

Administrație, Economie 25 Septembrie 2019 / 16:33 1640 accesări

Organizat de CN Administraţia Canalelor Navigabile SA, miercuri, 25 septembrie 2019, a avut loc al doilea workshop naţional desfășurat în cadrul proiectului Smart, Integrated and Harmonized Waterway Management - Danube STREAM. Întâlnirea a prilejuit prezentarea noilor variante de informare a utilizatorilor căii navigabile a Dunării, cu date despre parametrii șenalului navigabil şi asigurarea navigației pe întregul sector.

Danube FISPORTAL (https://www.danubeportal.com) este un instrument de furnizare a informaţiilor cu privire la condiţiile de navigaţie, care a fost dezvoltat în cadrul proiectelor anterioare, NEWADA şi NEWADA duo.

Danube STREAM a avut ca scop îmbunătăţirea şi actualizarea funcţionalităţilor existente, promiţând să ofere o garanţie a asigurării corespunzătoare a acestor servicii, furnizând informaţii despre nivelul apei, punctele critice de pe Dunăre, hărţile electronice de navigaţie şi hărţile pe hârtie, avizele către navigatori, obiectele căii navigabile (poduri, porturi, ecluze, dane, sistem de semnalizare a şenalului navigabil etc.).

În cadrul evenimentului de încheiere a proiectului, care a fost organizat la Budapesta (Ungaria), în data de 17 septembrie 2019, partenerii de proiect au semnat acordurile de parteneriat care garantează sustenabilitatea proiectului după finalizarea acestuia. Informaţiile referitoare la calitatea serviciilor convenite între parteneri și nivelul minim al acestor servicii vor fi schimbate periodic şi vor fi publicate pentru utilizatori, rezultatul urmând a fi evaluat şi îmbunătăţit de către Consiliul de Administrație al proiectului, structura formată din directorii administraţiilor de cale navigabilă, care se va întruni cel puţin o dată pe an.

Proiectul a fost implementat în colaborare cu 9 parteneri din 7 ţări situate de-a lungul Dunării. Perioada de implementare a proiectului a fost cuprinsă între ianuarie 2017 și septembrie 2019 şi a avut un buget aprobat de 2,2 milioane euro, cu o cofinanţare de 85% din partea UE prin Programul Transnațional Dunărea 2014-2020.



Ştiri recomandate

12