Propunere legislativă: Scutire de la plata taxelor de salarii pentru elevi și studenți

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Propunere legislativă: Scutire de la plata taxelor de salarii pentru elevi și studenți

Politică 14 Iunie 2018 / 09:22 826 accesări

Senatorul U.S.R. de Constanța, Dinu Nicoleta Ramona, a depus o inițiativă legislativă prin care își propune să vină în sprijinul operatorilor din turism care se confruntă cu cea mai mare criză a forței de muncă din ultimii 27 de ani.

Propunerea legislativă prevede scutirea de la plata impozitului pe venit și exceptarea de la plata contribuţiilor de asigurări sociale pentru elevii și studenții, cu vârsta de până la 26 de ani, aflaţi într-o formă de şcolarizare și care desfășoară activităţi cu contract individual de muncă în profesiunile specifice activităților hoteliere şi de turism prevăzute de art. 25 al Ordonanței nr. 58/1998 privind organizarea și desfășurarea activității de turism în România.

Prin propunerea legislativă se completează articolul 60 și articolul 141 din Codul Fiscal, fiind prevăzute cele două măsuri de scutire de la plată a contribuțiilor CAS, respectiv a impozitului pe venit pentru persoanele care respectă criteriile enunţate privind vârsta și ocupația în domeniul turismului.

Același lucru l-au solicitat și patronii din turism, prin vocea lui Nicolae Bucovală, săptămâna trecută, în cadrul unui seminar pe tema crizei forței de muncă ce a avut loc la Constanța.12
Pagina a fost generata in 0.19 secunde