Proteste pentru demisia premierului ceh

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Proteste pentru demisia premierului ceh
Externe 24 Iunie 2019 / 13:24 319 accesări 0 comentarii
Premierul ceh Andrej Babis

Premierul ceh Andrej Babis

Aproximativ 250.000 de cehi au ieşit în stradă, la Praga, pentru a cere demisia premierului, în cel mai mare protest din ultimii 30 de ani. Manifestanţii sunt nemulţumiţi că Andrej Babis nu renunţă la funcţie, după ce a fost demarată o investigaţie pe numele său pentru presupuse fraude, pe care Babis le neagă în totalitate.

Numirea unui nou ministru al Justiţiei, după ce Babis a fost inculpat, a amplificat suspiciunile că premierul încearcă să influenţeze procedurile judiciare. Acuzaţiile vizează mai multe firme ale premierului, care ar trebui să ramburseze milioane de euro Uniunii Europene. "Nu am comis nicio ilegalitate. Nu am de ce să plec, iar demontrațiile sunt expresia faptului că în Cehia există democrație și oamenii își pot spune părerea, a declarat Andrej Babis, exponentul celui mai puternic partid din țară, clasat primul la alegerile europarlamentare din mai și deținătorul unei majorități confortabile în Parlament.

Demonstraţia a fost cel mai mare protest antiguvernamental al cehilor din ultimele trei decenii, după aşa-numita Revoluţie de Catifea, care a dus, în 1989, la căderea regimului comunist din fosta Cehoslovacie.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1752 secunde