Radu Mazăre poate părăsi țara

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Radu Mazăre poate părăsi țara

Justiție 09 Martie 2016 / 17:15 4266 accesări
Fostului primar al Constanței Radu Mazăre i s-a ridicat interdicția de a pleca din România

Fostului primar al Constanței Radu Mazăre i s-a ridicat interdicția de a pleca din România

Fostul primar al Constanței Radu Mazăre are permisiunea, din partea instanței, de a părăsi țara. Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ) au decis, miercuri, modificarea măsurii controlului judiciar, impusă în dosarul „Polaris”, înlăturând interdicția de a pleca din România, chiar și pentru o scurtă perioadă. Precizăm că, în 19 februarie, alt complet al ICCJ a respins cererea lui Mazăre de modificare a controlului judiciar. Fostul primar a atacat hotărârea, iar judecătorii care au analizat contestația i-au dat dreptate. Decizia este definitivă în acest caz.

Vă prezentăm minuta ședinței de judecată: „Respinge ca nefondată contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva încheierii din data de 19 februarie 2016, pronunțată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secția penală, în dosarul nr. 4453/1/2015. Admite contestația formulată de inculpatul Mazăre Radu Ştefan împotriva aceleiaşi încheieri. Desfiinţează încheierea contestată numai în ceea ce priveşte dispoziţia de respingere ca neîntemeiată a cererii de modificare a controlului judiciar formulate de inculpatul Mazăre Radu Ştefan.

Reţine cauza spre rejudecare şi în fond:

Înlătură din conţinutul obligaţiilor impuse inculpatului Mazăre Radu Ştefan obligaţia de a nu depăşi limita teritorială a României. Menţine celelalte dispoziţii ale încheierii contestate. Onorariul parţial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru inculpaţii Mazăre Radu Ştefan şi Strutinsky Sorin Gabriel, în sumă de câte 35 lei, se va plăti din fondul Ministerului Justiţiei. Cheltuielile judiciare ocazionate de soluţionarea contestaţiei formulate de Parchet rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în Camera de Consiliu, astăzi, 9 martie 2016.”

Citește și:

Procurorii nu ne mai pot închide la nesfârșit

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.161 secunde