Riscul de Alzheimer, crescut de deficiența de vitamina A

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Încă din perioada intrauterină

Riscul de Alzheimer, crescut de deficiența de vitamina A

Sănătate 28 Ianuarie 2017 / 07:55 2439 accesări

Recomandarea medicilor nutriționiști de a consuma cinci porții de legume pe zi poate avea efecte pozitive și pentru prevenirea bolii Alzheimer, potrivit unui nou studiu publicat vineri. O echipă de oameni de știință chinezi au descoperit că persoanele care prezintă un deficit de vitamina A sunt mai predispuse să dezvolte această afecțiune, informează Medical Express și The Telegraph. Cercetătorii au monitorizat 330 de vârstnici din Chongqing, China, și au descoperit că cei cu niveluri crescute ale vitaminei A aveau un risc cu 60% mai mic de a suferi de demență.

Oamenii de știință au observat că 75% dintre subiecții cu o carență ușoară sau semnificativă a acestui nutrient manifestau o depreciere a funcțiilor cognitive în comparație cu cei care înregistrau niveluri normale de vitamina A (47% dintre persoanele incluse în studiu).

Vitamina A se găsește în mod natural în fructe și legume precum morcovi, broccoli, pere și avocado. De asemenea, aceasta este prezentă și în alimente de origine animală, precum pește sau ficat.

Studiul a descoperit totodată că șoarecii testați care aveau niveluri scăzute de vitamina A încă de la naștere au dezvoltat o cantitate mai mare de amiloid, o substanță lipicioasă ce se acumulează în creierele pacienților diagnosticați cu Alzheimer și care perturbă comunicarea între neuroni.

Totuși, dr. Song avertizează cu privire la supradozajul de vitamina A prin utilizarea suplimentelor, fapt ce poate avea efecte negative în special pentru femeile gravide.

.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.15 secunde