Riscul de foamete, în creştere în Orientul Apropiat şi Africa de Nord

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Riscul de foamete, în creştere în Orientul Apropiat şi Africa de Nord
Externe 09 Mai 2019 / 13:29 306 accesări 0 comentarii

Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură (OAA) a Naţiunilor Unite avertizează că riscul de foamete este în creştere în Orientul Apropiat şi în nordul Africii, 52 de milioane de persoane fiind subnutrite, majoritatea în zone de conflict.

„Conflictele şi crizele prelungite s-au înrăutăţit începând din 2011 şi ameninţă eforturile de eradicare a foametei”, anunţă organizaţia. „Aproximativ 52 de milioane de persoane din aceste zone suferă de malnutriţie cronică, două treimi dintre acestea fiind în zone de conflict”, arată comunicatul agenţiei ONU. Printre ţările vizate de raport se numără Irak, Libia, Sudan, Siria şi Yemen.

Conflictul din Yemen a declanşat ceea ce Naţiunile Unite au descris ca fiind cea mai gravă criză umanitară din lume, peste 24 de milioane de persoane având nevoie disperată de asistenţă umanitară.

Conflictele din Orientul Apropiat şi Africa de Nord au avut „efecte de lungă durată asupra securităţii alimentare” ale ţărilor din jur, a declarat Abdessalam Ould Ahmed, reprezentantul regional al OAA. Pe lângă conflictele în curs, agenţia ONU a mai anunţat că riscul de foamete este în ascensiune şi din cauza creşterii rapide a populaţiei, a resurselor naturale limitate şi a schimbărilor climatice.

Ca soluţie pentru această problemă, OAA recomandă promovarea investiţiilor şi inovaţiei în agricultură, dar şi o gestionare mai eficientă a resurselor de apă.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1624 secunde