România, șanse să adere în sfârșit la spațiul Schengen

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

România, șanse să adere în sfârșit la spațiul Schengen

Politică 05 Octombrie 2022 / 08:48 1130 accesări

România are toate șansele să adere la spațiul Schengen. Europarlamentarii români cer la unison Consiliului Uniunii, să pună pe agendă și să voteze intrarea României în spațiul Schengen, alături de Bulgaria și Croația.

Parlamentarii Uniunii vor cere Consiliului ca România și Bulgaria să intre cât mai curând posibil în spațiul de liberă circulație. Au mai făcut-o în 2018, 2020 și 2021.

Franța și Olanda au fost printre țările care s-au opus de-a lungul timpului aderării României la Schengen.

În timp ce Franța a invocat nevoia reformării spațiului de liberă circulație mai întâi, Olanda a vorbit despre situația statului de drept din România.

Ulterior, președintele Emmanuel Macron, care fusese rezervat până în acel moment, a declarat la baza Mihail Kogălniceanu că este alături de România în intenția sa de a adera la spațiul Schengen, pentru ca, ulterior - o declarație foarte importantă - cancelarul Olaf Scholz să anunțe sprijinul pentru România.

Între timp, olandezii ar fi transmis că, dacă nimeni nu se opune, nu vor avea ei de ce să se opună.

Europarlamentarii români care au provocat această dezbatere în Parlamentul European au cerut un calendar foarte clar pentru acest lucru, iar calendarul care este posibil să fie aprobat ar prevedea intrarea din ianuarie în spațiul Schengen cu zonele maritime și cele rutiere, urmând ca abia în martie să intrăm și cu aeroporturile.

Este doar o propunere în acest moment, însă pentru ca să devină realitate, are loc și această dezbatere.

Dezbaterea va fi urmată de o rezoluție ce va fi votată la următoarea ședință plenară a Parlamentului European de la sfârșitul lunii.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1203 secunde