România și Bulgaria, țările cu cele mai mici prețuri la carburanți din UE

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
România și Bulgaria, țările cu cele mai mici prețuri la carburanți din UE
Economie 13 Iunie 2017 / 08:17 2642 accesări 3 comentarii

Sezonul concediilor începe bine pentru şoferii români! Cu un preţ mediu de un euro pe litru, suntem pe locul al doilea în topul ţărilor cu cei mai ieftini carburanţi din Uniunea Europeană. Iar ieftinirile de la pompă ar trebui să aducă şi alte ieftiniri - la raft, spun specialiştii.

Începutul sezonului de concedii vine cu o bucurie pentru şoferii români: preţurile benzinei şi motorinei au coborât până la aproape un euro pe litru. Conform statisticilor, doar vecinii bulgari au carburanţi mai ieftini decât noi. Tensiunile din Orientul Mijlociu au scăzut cotaţia petrolului la nivel mondial, ceea ce s-a reflectat şi în preţurile la pompă din România. Însă, abia acum am ajuns la nivelul puterii de cumpărare a şoferilor români, spun specialiştii. Chiar şi aşa, nu toţi şoferii îşi permit să facă plinul. Ieftinirea carburanţilor ar trebui să aducă scăderi de preţuri şi la alte produse, spun specialiştii. Dar nu ar trebui să ne aşteptăm la preţuri şi mai mici la benzină şi motorină.

Cei care vor să facă economii pentru drumul lung către destinaţia de vacanţă, pot alimenta la sfârşit de săptămână, când mai multe lanţuri de benzinării scad preţurile cu câţiva bani pe litru.

Taguri articol

3 comentarii

Ion 12:01:58 / 13 Iunie 2017
Preţ

Dar și cele mai mici salari

Dinescu 12:53:21 / 13 Iunie 2017
Vrajeli pentru copii dilii

Hai sa nu ne rahatim pe noi! Avem cele mai mici salarii din UE,avem resursele de petrol dar cum e normal intr-o tara subdezvoltata din cauza tradarii,resursele sunt acum ale strainilor. Adica noi dam bani pe ce ar trebui sa fie al nostru. Ne supunem regulilor preturilor din UE,avand salarii ca in tarile africane aflate mereu in conflicte interne. Si terenurile sunt mai ieftine aici dar ce sa vezi,romanii nu pot visa sa devina fermieri asa,cinstit,doar prin efort si munca, ci tot altii. Ia sa fie pretul la pompa calculat incat sa reprezinte procentual cat este procentual pentru cei din UE,raportat la salariile medii de acolo si respectiv de la noi.

Maximus 10:29:10 / 19 Iunie 2017
Vrajeala

Pretul carburantilor la pompa sunt la fel cu cel din Germania.Diferente de cativa centi adica irelevant.Nu mai dezinformati opinia publica.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2744 secunde