România și Bulgaria, țările cu cele mai mici prețuri la carburanți din UE

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
România și Bulgaria, țările cu cele mai mici prețuri la carburanți din UE
Economie 13 Iunie 2017 / 08:17 2809 accesări 3 comentarii

Sezonul concediilor începe bine pentru şoferii români! Cu un preţ mediu de un euro pe litru, suntem pe locul al doilea în topul ţărilor cu cei mai ieftini carburanţi din Uniunea Europeană. Iar ieftinirile de la pompă ar trebui să aducă şi alte ieftiniri - la raft, spun specialiştii.

Începutul sezonului de concedii vine cu o bucurie pentru şoferii români: preţurile benzinei şi motorinei au coborât până la aproape un euro pe litru. Conform statisticilor, doar vecinii bulgari au carburanţi mai ieftini decât noi. Tensiunile din Orientul Mijlociu au scăzut cotaţia petrolului la nivel mondial, ceea ce s-a reflectat şi în preţurile la pompă din România. Însă, abia acum am ajuns la nivelul puterii de cumpărare a şoferilor români, spun specialiştii. Chiar şi aşa, nu toţi şoferii îşi permit să facă plinul. Ieftinirea carburanţilor ar trebui să aducă scăderi de preţuri şi la alte produse, spun specialiştii. Dar nu ar trebui să ne aşteptăm la preţuri şi mai mici la benzină şi motorină.

Cei care vor să facă economii pentru drumul lung către destinaţia de vacanţă, pot alimenta la sfârşit de săptămână, când mai multe lanţuri de benzinării scad preţurile cu câţiva bani pe litru.

Taguri articol


Ştiri recomandate

emre
Pagina a fost generata in 5.2524 secunde