Românii care pleacă în vacanţă pe plajele din Grecia sau Bulgaria ar putea scăpa de cele 14 zile de izolare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Românii care pleacă în vacanţă pe plajele din Grecia sau Bulgaria ar putea scăpa de cele 14 zile de izolare

Social 03 Iunie 2020 / 11:33 1529 accesări

Dacă ţi-e dor de plajele Greciei sau Bulgariei şi te gândeai că vei mai avea de aşteptat un an până să mergi în vacanţă, îţi dau o veste bună! Nu va trebui să intri în izolare dacă mergi să te bucuri de soare în aceste două ţări.

Liberalii au discutat în şedinţa Biroului Politic Naţional de marţi serară despre posibilitatea ca românii ce au fost la mare în Bulgaria sau Grecia să nu mai fie nevoiţi să intre în izolare cele două săptămâni.

„E un coeficient care se calculează pe o nouă formulă la nivel european. E posibil ca din 15 Iunie să nu mai trebuiască izolare din ţările astea. Dar în ţările cu mulţi români plecaţi: Italia, Spania, Marea Britanie etc, încă va rămâne problema pentru că este acel coeficient mare”, au afirmat surse liberale, preluati de Mediafax.

Aşadar, s-ar putea lua măsura şi pentru alte ţări, în funcţie de evoluţia virusului. Îţi faci deja planuri de vacanţă?

Trebuie să mai ştii că Grecia a relaxat, deja, o parte din măsruri, spre exemplu, restricţiile antiepidemice impuse hotelurilor, cinematografelor în aer liber sau piscinelor publice.

Zborurile internaţionale vor fi reluate pe aeroporturile din Atena şi Salonic pe 15 iunie, iar pe restul aeroporturilor, de la 1 iulie.

De asemenea, şi în Bulgaria au fost ridicate mai multe restricţii.

Bulgaria are 2560 de cazuri de COVID, 1206 recuperaţi, iar Grecia 2937 şi 1374 vindecaţi.

Taguri articol


12