Rusia şi Qatar au negat că ar fi mituit membri ai Comitetului Executiv al FIFA pentru organizarea CM de fotbal

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Fotbal internaţional

Rusia şi Qatar au negat că ar fi mituit membri ai Comitetului Executiv al FIFA pentru organizarea CM de fotbal

Sport 08 Aprilie 2020 / 10:07 1064 accesări
Sursa foto: www.fifa.com

Sursa foto: www.fifa.com

După ce procurorii americani au arătat, în actul acuzării, faptul că nai mulţi membri ai Comitetului Executiv al FIFA au primit mită pentru a vota Rusia şi Qatar în procesul de atribuire a organizării ediţiilor Cupei Mondiale din 2018 şi 2022, cele două ţări au negat aceste acuzaţii.

„Dezminţim cu fermitate acuzaţiile conţinute în documente. Nicio dovadă nu a fost adusă să demonstreze că statul Qatar a obţinut organizarea într-o manieră dubioasă sau prin mijloace care contravin regulilor stricte ale FIFA”, menţionează Comitetul de organizare al CM din 2022.

„Rusia a obţinut în mod legal dreptul de a organiza Cupa Mondială. Nu este legat de nicio mită. Dezminţim categoric. Rusia a organizat cea mai bună ediţie a Cupei Mondiale de fotbal. Suntem mândri de asta”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt de la Kremlin.

Conform anchetatorilor, Jack Warner (Trinidad-Tobago, suspendat pe viaţă din fotbal, fost vicepreşedinte al FIFA) şi Rafael Salguero (Guatemala, fost membru al Comitetului Executiv al FIFA) au primit mită pentru a vota în favoarea Rusiei ca gazdă a turneul final al Campionatului Mondial de fotbal din 2018.

Departamentul de Justiţie al SUA îi acuză pe Nicolas Leoz (Paraguay, decedat anul trecut, fost preşedinte al Confederaţiei Sud-Americane, Conmebol), pe Ricardo Teixeira (suspendat pe viaţă de FIFA, fost preşedinte al Federaţiei Braziliene de Fotbal, CBF, fostul ginere al lui Joao Havelange, preşedintele FIFA în perioada 1974-1998) şi o a treia persoană din America de Sud, al cărei nume nu a fost dezvăluit, care au primit mită pentru a vota în favoarea Qatarului ca gazdă a CM-2022.

Teixeira şi Warner au recunoscut acuzaţiile de corupţie.

Foşti conducători executivi ai concernului american de televiziune 21st Century Fox au fost, de asemenea, acuzaţi de efectuarea de plăţi către oficiali din America de Sud pentru obţinerea drepturilor de difuzare ale întrecerilor fotbalistice mondiale.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.5638 secunde