Şaisprezece irakieni, prinși în timp ce treceau Dunărea cu ajutorul unor călăuze

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Şaisprezece irakieni, prinși în timp ce treceau Dunărea cu ajutorul unor călăuze

04 Octombrie 2016 / 10:34 401 accesări

Şaisprezece irakieni, între care şase copii, au fost prinşi în timp ce intrau ilegal în România după ce au trecut Dunărea cu ajutorul unor călăuze, cărora le-au plătit 35.000 de euro de familie.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, polițiștii de frontieră din Bechet au depistat, în noaptea de luni spre marţi, în apropierea malului românesc al Dunării, în zona localității de frontieră Gighera, județul Dolj, șaisprezece persoane.

Acestea au fost conduse la sediul SPF Bechet, unde s-a stabilit că vin din Irak. Grupul era format din opt bărbați, două femei și șase copii, cu vârste cuprinse între 10 și 42 ani.

Cetățenii irakieni au declarat că au plecat din țara de origine cu intenția de a ajunge în Germania. În acest sens, s-au deplasat pe traseul Turcia — Bulgaria, unde au rămas o perioadă de timp, fiind ulterior preluați de călăuze care i-au transportat la malul Dunării, traversând fluviul cu două ambarcațiuni. Migranții au declarat că au apelat la ajutorul unor călăuze care le-au organizat călătoria, contra unor sume de aproximativ 35.000 de euro de familie.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru "trecere frauduloasă a frontierei de stat", urmând ca migranții să fie predați Poliției de Frontieră Bulgăre.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.255 secunde

Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0