Se închid centrele de plasament din Constanța? Decizia, în ședința CJC

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Proiecte de mare interes Se închid centrele de plasament din Constanța? Decizia, în ședința CJC
Administrație 19 Martie 2018 / 17:35 1156 accesări 0 comentarii

Consilierii județeni se reunesc marți, 27 martie, în cadrul unei ședinței lunare care, de această dată, se anunță a fi una încărcată și interesantă. În deschiderea ședinței, aleșii vor supune dezbaterii și votului Declaraţia de Unire cu Republica Moldova, la propunerea vicepreședintelui CJC Claudiu Palaz. De asemenea, consilierii județeni trebuie să decidă dacă vor acorda titlul de Cetățean de Onoare al județului Constanța marilor actori ai scenei de la malul mării Ileana Ploscaru și Alexandru Mereuță.

SE ÎNCHID CENTRELE DE PLASAMENT

Pe ordinea de zi a ședinței de marțea viitoare figurează mai multe proiecte decisive pentru soarta a sute de copii instituționalizați din județ. Practic, se fac primii pași pentru închiderea mai multor centre de plasament și mutarea copiilor care locuiesc în ele în mai multe case de tip familial. Unul dintre proiectele legate de acest program prevede ca CJC să preia un teren din orașul Murfatlar, pe care urmează să se construiască două case de tip familial. De asemenea, pe ordinea de zi se află mai multe proiecte de hotărâre pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici, a documentaţiei tehnico-economice și a acordurilor de parteneriat pentru închiderea centrelor de plasament „Delfinul” din Agigea, „Ovidiu” din Constanța, „Orizont” din Constanța și „Cristina”, tot din Constanța. Amintim că, decizia închiderii acestor centre a fost anunțată toamna trecută, când președintele ANPDCA, Gabriela Coman, a explicat că intenția este aceea de reintegrare a copiilor în societate prin plasarea lor într-un mediu cât mai apropiat de cel familial. Ea a mai spus că, în toată țara, vor fi închise, până în 2020, 168 de centre de plasament ce au fost selectate în urma unor studii, iar pentru persoanele instituționalizate au fost identificate diverse servicii alternative: fie se vor întoarce la familiile din care provin, fie vor sta la asistenți maternali profesioniști ori în plasament familial (la rude), ori vor locui în căsuțe de tip familial sau în locuințe protejate.

INFRASTRUCTURA JUDEȚULUI, ÎN ATENȚIA ALEȘILOR

Tot în ședința CJC din 27 martie vor fi puse în discuție mai multe proiecte importante pentru infrastructura județului. Este vorba despre aprobarea Acordului de Parteneriat între judeţul Constanţa și comunele Corbu, Săcele, Istria şi Mihai Viteazu, pentru proiectul „Modernizare infrastructură de transport regională pe traseul Corbu – Săcele – Istria – Mihai Viteazu”. De asemenea, se mai ia în discuție Acordul de Parteneriat între judeţul Constanţa și comunele Istria şi Cogealac, pentru proiectul „Modernizare infrastructură de transport regională pe traseul Cetatea Histria – DN22/ Tariverde”. Totodată, vor fi supuse dezbaterilor și votului proiectele de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru cele două proiecte amintite.Pagina a fost generata in 0.1481 secunde