Secretul tinereții descoperit de o echipă de cercetători din Israel

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Secretul tinereții descoperit de o echipă de cercetători din Israel

Sănătate 25 Noiembrie 2020 / 09:24 877 accesări
Foto: Youtube, Reverse Aging | Dr. Shai Efrati

Foto: Youtube, Reverse Aging | Dr. Shai Efrati

O echipă de cercetători din Israel ar fi descoperit secretul tinereții.
Elementul care ne ține în viață este și cel capabil să oprească îmbătrânirea: oxigenul. Terapia pe bază de oxigen hiperbaric, spun savanții israelieni, reface structura celulară, inclusiv la nivel cerebral.

Studiul a inclus 35 de voluntari cu vârsta peste 65 de ani, fără niciun fel de probleme de sănătate. Li s-a administrat tratamentul 90 de minute pe zi, cinci zile pe săptămână timp de trei luni. La final, voluntarii erau, cel puțin la nivelul celular, cu 25 de ani mai tineri.

Medicul israelian Shai Efrati spune că a provocat modificări fizice în celulele umane care „inversează” îmbătrânirea, folosind o terapie cu oxigen.

Acesta a raportat într-un articol publicat pe 18 noiembrie că terapia de 60 de zile a echipei sale de cercetare a prelungit telomerii, structurile găsite la capetele cromozomilor, în medie cu mai mult de o cincime.

Telomerii sunt reprezentate de capetele cromozomilor liniari şi potrivit oamenilor de ştiință, scurtarea lor poate determina apariția a numeroase afecțiuni.

Telomeriiau rolul de a proteja şi de a asigura integritatea ADN-ului de codificare a genomului. Studiile realizate în acest sens au demonstrat că scurtarea telomerelor determină apariția unui proces de îmbătrânire la nivelul celulelor, telomerii stabilind astfel durata de viață a acestora din urmă.

Efrati a raportat că, mai mult decât atât, terapia sa a dus la scăderea numărului anumitor celule, a căror populație se crede că se corelează cu apariția diferitelor boli.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.205 secunde