Servicii medicale la standarde internaționale pentru constănțeni!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Centrul Medical de Diagnostic și Tratament POZIMED - 8 ani de excelență Servicii medicale la standarde internaționale pentru constănțeni!
Sănătate 18 Octombrie 2017 / 17:03 8980 accesări 4 comentarii

De la stânga la dreapta: Directorul executiv al Centrului Pozimed, Dan Mireanu, medic specialist radiologie-imagistică medicală Cristina Deacu, medicul primar Adriana Iordan și managerul ambulatoriului, dr. Florentin Muscalu

De la stânga la dreapta: Directorul executiv al Centrului Pozimed, Dan Mireanu, medic specialist radiologie-imagistică medicală Cristina Deacu, medicul primar Adriana Iordan și managerul ambulatoriului, dr. Florentin Muscalu

După 8 ani de activitate, POZIMED deschide primul Centru de Imagistică Senologică din sud-estul țării

După 8 ani de activitate, POZIMED deschide primul Centru de Imagistică Senologică din sud-estul țării

Constănțenii au aproape de casă un centru medical cu aparatură de ultimă generație, care este întâlnită în multe dintre clinicile din străinătate; puține clinici din țară au toată gama de servicii. Este vorba despre Centrul Medical de diagnostic și tratament Pozimed, din Constanța (situat pe strada Mircea cel Bătrân nr. 102). Unitatea sanitară marchează 8 ani de existență, iar în tot acest răstimp, centrul a fost într-o continuă dezvoltare, astfel încât serviciile medicale oferite tuturor pacienților să fie la standardele impuse de medicina de vârf de la internațional, a menționat, în cadrul unei conferințe de presă, directorul executiv al centrului, Dan Mireanu.

CENTRU DE IMAGISTICĂ SENOLOGICĂ, ÎN PREMIERĂ ÎN DOBROGEA!

După 8 ani de activitate, unitatea sanitară deschide, în premieră la Constanța, dar și în sud-estul țării, primul Centru de Imagistică Senologică din Dobrogea. Ce înseamnă asta? Femeile din Constanța, dar nu numai, cu vârstă peste 40 de ani (atunci când riscul de apariție a cancerului de sân este ridicat), nu trebuie să mai plece la clinici din țară sau străinătate pentru a obține un diagnostic corect, dar și precoce, pentru creșterea semnificativă a șansei de vindecare. O echipă de medici radiologi, având specializare în senologie, împreună cu medicul anatomopatolog, chirurg și oncolog, va fi alături de dvs., vă va ajuta să treceți peste momentele grele. Tot aici găsiți și cel mai performant mamograf 3D cu tomosinteză. Medicul specialist radiologie-imagistică medicală, Cristina Deacu, a explicat că tomosinteza este cea mai recentă inovație tehnologică în materie de mamografie. Ea permite vizualizarea celei mai clare și nete imagini a sânului. Astfel, radiologul poate să analizeze cu precizie talia, forma, localizarea și numărul de anomalii.

CEL MAI PERFORMANT COMPUTER TOMOGRAF, LA POZIMED

Centrul Medical Pozimed a achiziționat cel mai performant Computer tomograf din Constanța, de 128 de slice-uri - imagini mai bune și iradiere redusă (față de cel vechi care avea 64 de slice-uri). Ce înseamnă asta? Aparatul are o viteză de scanare de 3 ori mai mare decât în cazul altor echipamente, folosind o doză de iradiere cu 50% mai scăzută pentru pacient. Imaginile obținute sunt de o calitate excelentă, rezoluția spațială fiind îmbunătățită cu 20%. Efectuează toată gama de examinări, permițând achiziția de imagini ale oricărei regiuni a corpului, dar și examinări speciale precum angiografia CT, incluzând examinarea cordului și coronarelor, colonoscopia virtuală, hidrocolono CT sau bronhoscopia virtuală. În acest fel există posibilitatea de a acoperi toate patologiile, pentru toate categoriile de pacienți, inclusiv copiii.

POSTPROCESAREA, CHEIA DIAGNOSTICULUI EXACT

După efectuarea unei computer-tomografii, datele obținute sunt prelucrate (postprocesate) cu ajutorul unor stații de lucru, echipate cu programe dedicate pentru diverse patologii. Softurile de postprocesare sunt utilizate în cazul fiecărei investigații, ajutând radiologul să vizualizeze lumenul fiecărui vas, pentru evaluarea plăcilor de aterom, a stenozelor produse de acestea sau anevrismelor, cât și la navigația intralumenală, dacă ne referim la colon sau arborele bronșic. Două dintre aplicațiile revoluționare ale postprocesării sunt reprezentate de softul pentru nodulii pulmonari și cel de evaluare în dinamică a pacientului oncologic, a mai explicat medicul.

OSTEODENSITOMETRIA DEXA

La Centrul Medical Pozimed se poate diagnostica și osteoporoza, o maladie a sistemului osos care afectează peste 40% dintre femeile și 20% dintre bărbații de peste 50 ani, cu predilecție femeile aflate la menopauză. Metoda cea mai eficientă de diagnostic este osteodensitometria DEXA (dual energy X-ray absortiometry), care utilizează două fascicule de raze X, ceea ce permite diferențierea densității osoase de a țesuturilor moi din jur. Iradierea este nesemnificativă, comparabilă cu cea a mediului ambiant, cca 1/10 din doza absorbită la o radiografie pulmonară, a explicat, la rândul său, medicul primar Adriana Iordan. Altă aplicație a metodei DEXA este calcularea compoziției corporale prin măsurarea procentului de grăsime și al masei musculare - o metodă mult mai eficientă de evaluare a stării de sănătate decât simpla măsurare a greutății corporale. Este indicată în cazuri de obezitate sau anorexie, pentru urmărirea efectelor dietelor, pentru sportivi, în cadrul unor boli cronice sau pentru evaluarea gradului de reducere a masei musculare la vârstnici.

AMBULATORIUL POZIMED

Managerul ambulatoriului, dr. Florentin Muscalu, a trecut în revistă specialitățile care se dezvoltă în cadrul ambulatoriului multidisciplinar, unele servicii fiind decontate și de către Casa de Asigurări de Sănătate. Se exemplu, la specialitățile medicale menționăm: medicină internă, cardiologie, gastroenterologie, pneumologie, neurologie, oncologie, psihiatrie; iar la cele chirurgicale: chirurgie generală, chirurgie vasculară, dermatologie, neurochirurgie, ortopedie, ORL, obstetrică-ginecologie. ”Ne pregătim de noi provocări: unitate cu paturi de zi și de dezvoltarea unui laborator propriu de analize medicale. În viitor, vom deveni unul dintre cele mai mari centre de diagnostic și tratament multidisciplinar din sud-estul țării”, a spus dr. Florentin Muscalu.

4 comentarii

Conespan 19:33:14 / 18 Octombrie 2017
X

Tot la privat!

Alexandru. 09:08:54 / 19 Octombrie 2017
Ce investigatii imagistice?

Ce investigatii imagistice se fac cu Bilet de trimitere?Cum se fac programari ..la ce numar?Cat se asteapta in medie pentru fiecare in parte?Si daca mai sunt si alte costuri de plata in cazul celor compesate?Multumim!

TELEGRAF 16:59:31 / 30 Octombrie 2017
Pentru Alexandru.

CALL CENTER 0341 998

ioana 15:09:47 / 01 Noiembrie 2017
bilet de trimitere

Cu bilet de trimitere este posibil sa fie facute investigatii cel mai devreme anul viitor, nu-i asa? Ca nu sunt fonduri pentru toata lumea. Dai bani, esti programat in cel ai scurt timp. Nu ai bani, poti muri cu zile!

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2264 secunde