Și-a recuperat actele și banii datorită unui jandarm

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Și-a recuperat actele și banii datorită unui jandarm

Eveniment 17 Aprilie 2016 / 14:43 451 accesări

Timpul liber este o noțiune relativă pentru jandarmi. Chiar și când se află în afara orelor de program, militarii sunt tot la datorie. A demonstrat-o plutonierul adjutant şef Ionel Leon, din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile "Tomis", care se afla sâmbătă la niște prieteni de familie, într-o vizită de relaxare, în cartierul constănțean Poarta 6. După ce a ieșit din bloc, militarul a găsit pe trotuar un portofel în interiorul căruia se aflau cartea de identitate a unei femei de 37 de ani, permisul de conducere al acesteia, un certificat de înmatriculare, carduri bancare, dar şi o sumă de bani. Jandarmul a aflat de la un locatar că blocul în care locuiește constănțeanca se află în apropiere, așa că plt. adj. şef Ionel Leon a mers imediat la ea acasă. Nu i-a răspuns nimeni, așa că a lăsat un bilet în ușă. După o jumătate de oră a fost sunat și s-a întâlnit cu doamna care şi-a recăpătat bunurile. Acesta i-a mulţumit jandarmului, mărturisind că nu spera că își va mai găsi portofelul.

Acesta nu este, nici pe departe, primul caz în care jandarmii constănțeni reușesc să ajute. În luna iulie a anului trecut, un militar care asigura ordinea publică în interiorul Palatului de Justiție din Constanța a fost sesizat de un avocat ce a găsit un portofel pe o bancă situată la etajul doi al clădirii. Plt. maj. Gabriel Cufioti a inventariat bunurile din portofel pentru a găsi un act de identitate al persoanei care l-a pierdut. Ulterior, subofițerul a constatat că bunurile îi aparțin unei avocate, care se afla într-una din sălile de judecată. „Am văzut-o pe păgubită, cu doar câteva minute înainte de a intra în sală, stând pe bancă și vorbind la telefon. Am anunțat-o că i-am găsit portofelul, pe care nu știa că nu-l mai avea în geantă. I l-am returnat, în prezența unui martor, așa cum prevede legea”, a declarat la acea vreme plt. maj. Gabriel Cufioti. Avocata avea în portofel documente de identitate, un permis de conducere, precum şi suma de 396 lei.

Și asta nu e tot. Acelaşi subofiţer a returnat proprietarului, în luna martie a anului trecut, o borsetă pierdută, în care se găseau un portofel, suma de 840 euro şi documente de identitate.

Citește și:

Fapte bune. Un jandarm a returnat proprietarului o borsetă pierdută plină cu euro12