Streinu Cercel: masca - obligatorie până în 2023

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Streinu Cercel: masca - obligatorie până în 2023

Sănătate 17 Ianuarie 2021 / 17:31 390 accesări
Adrian Streinu-Cercel

Adrian Streinu-Cercel

În urma cu 3 săptămâni se vaccina în România prima persoană cu serul produs de Pfizer Biontech, iar astăzi, Mihaela Anghel, asistenta medicală de la Institutul Balș, este prima care îşi încheie procedura de imunizare, pentru că i-a fostadministrat și a doua doză de vaccin.

Și medicul Adrian Streinu-Cercel a fost vaccinat cu a doua doză împotriva COVID-19.

"Teoretic, după a doua doză, la şapte zile deja putem fluiera liniştiţi că nu mai suntem la risc să dezvoltăm infecţii severe cu noul coronavirus. Dar, atenţie, masca va rămâne obligatorie în continuare (...) până în 2023, pentru că acest vaccin ne protejează pe dinăuntru, nu ne protejează şi la nivelul mucoaselor, astfel încât, dacă dăm masca jos şi renunţăm la ea, avem toate şansele să luăm un virus pe care noi pe urmă să îl dăm mai departe unor persoane care nu sunt imunizate şi o să generăm în continuare îmbolnăviri", a declarat Streinu-Cercel.

Întrebat de jurnalişti ce este de făcut dacă persoana vaccinată intră în contact cu o alta infectată cu virusul SARS-CoV-2 la două săptămâni după rapel, Streinu-Cercel a răspuns:

Nu e nevoie să staţi în carantină, este nevoie să vă monitorizaţi. Măsurile de precauţie de până acum ar trebui menţinute şi chiar întărite, pentru ca aceste două elemente - imunizarea prin vaccinare, respectiv măsurile de protecţie - împreună să ducă la reducerea circulaţiei foarte rapide a acestui virus în populaţie.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.2191 secunde