Strongman Mamaia 2017, o competiție cu doar... 5 concurenți la start!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
În România nu mai există oameni puternici...

Strongman Mamaia 2017, o competiție cu doar... 5 concurenți la start!

Sport 15 August 2017 / 14:25 2992 accesări

Asociația Sportivă „Omul de Fier”, în parteneriat cu Asociația Litoral - Delta Dunării, a organizat sâmbătă, în Piațeta Perla din stațiunea Mamaia, a șaptea ediție a competiției Strongman Mamaia. „Conceptul acestei competiții este acela de a desemna cel mai puternic om din România, prin cinci probe de forță care au grad de dificultate mai ridicat față de alte competiții naționale. Intenția acestei competiții este aceea de a pregăti sportivii români pentru nivelul competițional internațional, unde greutățile din probe au crescut considerabil. Din cauza faptului că pe plan național s-a stagnat evoluția, ca grad de dificultate al acestui sport, Strongman Mamaia a preluat inițiativa de a încerca să mărească nivelul competițional național prin mărirea greutăților de la an la an, lucru care s-a demonstrat încă din 2013. Putem spune că anul trecut ne-am apropiat considerabil de nivelul competițional mondial”, au afirmat organizatorii.

Din păcate, acest nivel ridicat de dificultate a făcut ca ediția 2017 a competiției devenite tradiție pe Litoralul românesc al Mării Negre să reunească la start doar... cinci participanți: Sucman Rodion (Republica Moldova), Vadim Smoleac (Republica Moldova, 49 de ani), Vasile Pitirici (România), Vladimir Comorovschi (România) și Mutasem Srieh (sirian stabilit în România).

Probele Strongman Mamaia 2017, în ordinea desfășurării lor:

- Îndreptări cu mașina (car deadlift) - echivalentul a 300 kg

- Împinsul bușteanului (log lift) - 150 kg

- Priza fermierului (farmer’s hold) - 150 kg/braț

- Gantera gigant (circul dumbell) - 100 kg

- Jugul (super yoke) - 500 kg.

La ultima probă, Vasile Pitirici a stabilit un nou record național, cărând 600 de kilograme pe distanța de un metru!

Ordinea pe podium la Strongman Mamaia 2017 a fost: Sucman Rodion, Vladimir Comorovschi, Vasile Pitirici. De remarcat că Sucman Rodion a câștigat și concursul Strongman disputat la Carei (județul Satu Mare) pe 10 august.

Printre arbitrii evenimentului de la Mamaia s-au numărat Nicu Rotaru, câștigătorul primei ediții a Strongman Mamaia, și Vladimir Mitea, participant la competiții internaționale „Strongman Champions League”. În pauzele dintre probe au avut loc demonstrații de cross fit, oferite de Mădălina Muscalu (București) și Crista Preda (Târgoviște), și de mass-wrestling.12