„Sultanul Legumelor“, vizat de percheziții într-un dosar cu infracțiuni economice

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Prejudiciu uriaș „Sultanul Legumelor“, vizat de percheziții într-un dosar cu infracțiuni economice
Eveniment 21 Iulie 2017 / 11:13 2547 accesări 0 comentarii

DIICOT a efectuat 13 percheziții domiciliare, în urma cărora 16 persoane au fost aduse la audieri, dintre care 8 sunt suspecte. În total, până acum în această cauză sunt anchetați 12 suspecți. Suspecții au preluat abuziv datele unei firme și au reușit să înșele o bancă, pentru a face o plată fictivă de peste 600.000 de euro. Cercetările sunt continuate pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, fals intelectual, instigare la fals intelectual, uz de fals, spălare de bani, dare de mită, luare de mită și folosirea în orice mod de informații ce nu sunt destinate publicității.

Acuzaţiile din dosar sunt de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals intelectual, instigare la fals intelectual, uz de fals, spălare de bani, dare de mită, luare de mită şi folosirea în orice mod de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii.

Vor fi puse în aplicare 16 mandate de aducere, persoanele urmând a fi conduse la sediul DIICOT, pentru audieri.

Potrivit unor surse judiciare, cetăţeanul italian Marciano Pasquale, în înţelegere cu Aurelia Leonte, angajată declarativ în funcţia de contabil la Kanguru Express VBC SRL, şi Bogdan Valentin Cristea, asociat unic şi administrator la aceeaşi firmă, au constituit, începând cu luna mai, un grup infracţional organizat pentru a acapara în mod ilegal majoritatea părţilor sociale ale SC Tebu Consult Invest SRL şi a obţine, prin manopere dolosive, importante sume de bani de la aceasta.

Marciano Pasquale este acuzat că a depus înscrisuri false la Registrul Comerţului şi a folosit documente pentru a obţine schimbarea persoanei împuternicite să facă operaţiuni pe conturile SC Tebu Consult Invest SRL.

De asemenea, cetăţeanul italian este suspectat că a determinat cu intenţie un funcţionar de la Registrul Comerţului Bucureşti să ateste fapte şi împrejurări necorespunzătoare adevărului, cu ocazia emiterii unei rezoluţii, având drept consecinţă eliberarea la data de 9 iunie a certificatului de înregistrare a menţiunilor modificatoare survenite în actul constitutiv al SC Tebu Consult Invest SRL.

Marciano Pasquale mai este acuzat de înşelăciune, constând în aceea că, în înţelegere cu Bogdan Valentin Cristea - administrator al Kanguru Express VBC SRL, a acţionat în numele acestei societăţi, prezentându-se în calitate de administrator al Tebu Consult Invest SRL (calitate dobândită în mod fraudulos prin falsificare şi utilizare de înscrisuri falsificate) şi a indus în eroare reprezentanţii Raiffeisen Bank - Agenţia Giuleşti, obţinând înlocuirea titularului real ce avea împuternicire să facă operaţiuni pe conturile societăţii.

Totodată, cu participarea Aureliei Leonte, cetăţeanul italian a dat ordin de efectuare a unei plăţi din contul Tebu Consult Invest SRL în valoare de 2.711.748 lei către Kanguru Express VBC SRL, indicând ca justificare contravaloarea unei facturi reprezentând "lămâi Turcia", factură emisă de către Kanguru Express VBC SRL şi a cărei valoare depăşeşte cu mult cifra de afaceri a societăţii cumulată pentru anii 2011 - 2014.

Potrivit surselor judiciare, percheziţiile au avut loc şi la Yuksek Sahin, denumit de presa din România ''Sultanul legumelor'', acesta având calitatea de martor în dosar.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.154 secunde