Sute de localuri şi magazine, amendate pe litoral

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Mizerie şi produse expirate, găsite de inspectorii sanitari-veterinari Sute de localuri şi magazine, amendate pe litoral
Social 16 Iulie 2019 / 19:07 301 accesări 0 comentarii

ANSVS a verificat în luna iulie 242 de unităţi amplasate în principalele staţiuni turistice, amenzile ridcându-se, în urma controalelor, la 360.000 de lei. Printre cauze s-au numără condiţiile de igienă necorespunzătoare sau comercializarea produselor expirate.

Controalele au vizat în special restaurante (88 la număr), magazine alimentare (48), baruri (36) şi unităţi de tip fast food (27). Pe lângă acestea, medicii veterinari au mai verificat pizzerii, cantine, braserii, unităţi de tip bufet, o unitate tip bistro, un supermarket şi 14 laboratoare de cofetărie/patiserie. Aceste unităţi au fost amplasate în cele șapte zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia.

În urma acestor controale, Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a constatat deficienţe cu privire la comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar; ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, condiţii necorespunzătoare de igienă în spaţiile de producţie; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; comercializarea produselor de origine animală cu termen de valabilitate expirat.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, 36 de unităţi, respectiv 18 restaurante, 4 unităţi tip fast - food, 3 unităţi tip bufet, 2 magazine alimentare, 4 baruri, un supermarket, o rulotă, un laborator cofetărie/patiserie şi o autoutilitară, au fost sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare de 358.900 de lei.

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2657 secunde