Trump îl numește pe ambasadorul britanic „sonat și foarte stupid“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Trump îl numește pe ambasadorul britanic „sonat și foarte stupid“
Externe 09 Iulie 2019 / 16:39 1397 accesări 0 comentarii
Donald Trump: „În vizita de stat din Marea Britanie, de luna trecută, cel mai impresionat am fost de regină“

Donald Trump: „În vizita de stat din Marea Britanie, de luna trecută, cel mai impresionat am fost de regină“

Preşedintele american, Donald Trump, l-a catalogat drept "foarte stupid" pe ambasadorul Marii Britanii la Washington, Kim Darroch, pe care Guvernul Theresa May îl susţine în pofida polemicilor apărute după ce acesta a spus că SUA are o Administraţie "ineptă".

"Ambasadorul sonat pe care Marea Britanie l-a impus SUA nu este o persoană de care să fim încântaţi, este un tip foarte stupid. Ar trebui să vorbească în ţara sa, cu premierul Theresa May, despre eşecul negocierilor pe tema Brexit, nu să se supere de criticile mele referitoare la modul deficitar în care a fost gestionat dosarul", a transmis Donald Trump marţi, prin Twitter.

Guvernul May a semnalat că îl susţine în continuare pe ambasadorul britanic de la Washington, deşi acesta a numit "ineptă" Administraţia Donald Trump, lucru care a atras furia liderului de la Casa Albă. "Nu putem schimba un ambasador la cererea ţării-gazdă. Sarcina ambasadorilor este de a oferi o evaluare onestă asupra a ceea ce se întâmplă în ţara respectivă", a declarat, pentru BBC, William Hague, unul dintre liderii Partidului Conservator şi fost ministru de Externe. Guvernul de la Londra încearcă să afle cum au ajuns în presă afirmaţiile pe care ambasadorul le-a făcut în rapoarte confidenţiale despre situaţia politică din SUA.

Donald Trump a declarat că ambasadorul Kim Darroch "nu este plăcut şi nici bine văzut" în SUA, acuzând-o pe Theresa May că "a făcut o mizerie" din ieşirea Marii Britanii din UE. "Vestea bună este că minunata Mare Britanie va avea curând un nou prim-ministru. Deşi mi-a plăcut în totalitate extraordinara vizită de stat, de luna trecută, cel mai impresionat am fost de regină", a spus Trump.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1696 secunde