ULTIMA ORĂ! Ce se întâmplă cu indemnizațiile de hrană?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

ULTIMA ORĂ! Ce se întâmplă cu indemnizațiile de hrană?

Sănătate 19 Februarie 2019 / 20:07 1959 accesări

La propunerea Ministerului Sănătății, Executivul a aprobat, pe 19 februarie, ca indemnizațiile de hrană pentru personalul din cadrul instituțiilor din sistemul sanitar și de asistență socială să nu se ia în calcul la determinarea limitei de 30% prevăzută la art. 25, alin 2 din Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare.

În acest sens, art. 36 alin. (1) din Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 114/2018 a fost completat cu un nou alineat (11), cu următorul cuprins:

“(11) Cuantumul indemnizațiilor de hrană acordate conform alin. (1) personalului din cadrul instituțiilor din sistemul sanitar și de asistență socială nu se ia în calcul la determinarea limitei prevăzute la art. 25 alin. (2) din Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare. “

Această modificare legislativă se impunea deoarece, în condițiile în care indemnizaţia de hrană se includea în procentul de 30% stabilit prin dispozițiile legale, personalul din sistemul sanitar nu ar putea beneficia de acest drept individual salarial stabilit prin legea având în vedere că prin lipsa acestei măsuri s-ar depăși procentul stabilit la nivel de ordonator principal de credite.

FEDERAȚIA SANITAS A REACȚIONAT IMEDIAT:

"Astfel, una dintre revendicările noastre este deja soluționată!

Este doar o foarte mică victorie care va scoate din dificultate o parte din unitățile sanitare din subordinea autorităților locale, nu este însă suficient!

Nu ne vom mulțumi doar cu atât!

Este dovada faptului ca “Impreuna suntem mai puternici!”12
Pagina a fost generata in 0.2494 secunde