ULTIMA ORĂ! Ce se întâmplă cu indemnizațiile de hrană?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
ULTIMA ORĂ! Ce se întâmplă cu indemnizațiile de hrană?
Sănătate 19 Februarie 2019 / 20:07 1733 accesări 2 comentarii

La propunerea Ministerului Sănătății, Executivul a aprobat, pe 19 februarie, ca indemnizațiile de hrană pentru personalul din cadrul instituțiilor din sistemul sanitar și de asistență socială să nu se ia în calcul la determinarea limitei de 30% prevăzută la art. 25, alin 2 din Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare.

În acest sens, art. 36 alin. (1) din Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 114/2018 a fost completat cu un nou alineat (11), cu următorul cuprins:

“(11) Cuantumul indemnizațiilor de hrană acordate conform alin. (1) personalului din cadrul instituțiilor din sistemul sanitar și de asistență socială nu se ia în calcul la determinarea limitei prevăzute la art. 25 alin. (2) din Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare. “

Această modificare legislativă se impunea deoarece, în condițiile în care indemnizaţia de hrană se includea în procentul de 30% stabilit prin dispozițiile legale, personalul din sistemul sanitar nu ar putea beneficia de acest drept individual salarial stabilit prin legea având în vedere că prin lipsa acestei măsuri s-ar depăși procentul stabilit la nivel de ordonator principal de credite.

FEDERAȚIA SANITAS A REACȚIONAT IMEDIAT:

"Astfel, una dintre revendicările noastre este deja soluționată!

Este doar o foarte mică victorie care va scoate din dificultate o parte din unitățile sanitare din subordinea autorităților locale, nu este însă suficient!

Nu ne vom mulțumi doar cu atât!

Este dovada faptului ca “Impreuna suntem mai puternici!”

Loading...

2 comentarii

okila 09:05:06 / 20 Februarie 2019
sistem sanitar

mai degraba sistemul spagar ,nu va mai satura dumnezeu ,dupa ce are salariu de ministru dna doctor nu zice nu la 10 lei ,nu ma refer la ,,donatia'de 1500 la o nastere de exRUSINE

Ct 12:29:15 / 20 Februarie 2019
rusinea societatii...

din pacate, din meserie nobila, romanii din sistem au adus aceasta meserie la cel mai inalt grad al hotiei, nesimtirii, indiferentei, lacomiei... nici daca vor primi salarii la nivelul Elvetiei, nu vor performa mai mult, pt ca asa sunt invatati, cum deschid gura sa deschida si buzunarul ! de ani de zile li se maresc salariile pe baza santajului ! dar spaga curge in continuare , nu se face nimic sa o opreasca... sindicatul nu vede asta? personal, nu cred sa existe ceva mai josnic decat exploatarea suferintei umane, adica exact ceea ce fac zilnic , din pacate, mare parte din halatele albe !

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.1644 secunde