Ultimul minut

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ultimul minut

Sport 15 Noiembrie 2011 / 00:00 793 accesări

MEDALII EUROPENE PENTRU KARATIŞTII DE LA CS FARUL

Desfăşurate la finalul săptămânii trecute la Istanbul, Campionatele Europende de karate shotokan rezervate juniorilor şi seniorilor au adus rezultate excelente pentru sportivii de la CS Farul, care au cucerit nouă medalii. Sportivii pregătiţi de Valerian Muşat au cucerit trei titluri continentale, prin Bianca Gorun, în întrecerea junioarelor la Kata, Livia Cotoban la kumite categoria Shobu (3 IPON), categoria +65kg, şi Ionela Hainagiu, care a făcut parte din echipa României învingătoare în concursul de Kata la senioare. Alte trei medalii de argint au fost obţinute de Ionela Hainagiu la Kata senioare, Bianca Gorun la kumite categoria Shobu (3 IPON), cat. -65 kg, şi Ioana Chelaru şi Livia Cotoban, care au făcut parte din a doua echipă a României prezentă în concursul de Kata senioare. Palmaresul a fost completat de cele trei medalii de bronz cucerite în proba de kumite, două de către Andreea Cotoban, la categoria WKF (8 IPON), cat. +65 kg şi la categoria Shobu (3 IPON), cat. +65kg, şi una de către Livia Cotoban, Bianca Gorun, Andreea Cotoban, care au făcut parte din echipa României clasată pe ultima treaptă a podiumului la kumite.

ŞTIINŢA CONSTANŢA A CÂŞTIGAT “CUPA DOBROGEA” LA YACHTING

Organizată de Clubul Nautic Român, prima ediţie a Regatei “Cupa Dobrogea” la yachting, întrecere care s-a desfăşurat sâmbătă, pe Lacul Techirghiol, i-a revenit clubului Ştiinţa Constanţa, care a avut opt sportivi clasaţi pe podium. Câştigătorii la cele patru clase sunt: Optimist - începători: Mihai Mocanu (Electrica Constanţa, antrenor Laurenţiu Boicenco); Optimist - fete: Inna Ivanova (Morski Club Balcic, antrenor Valeri Iliev); Optimist - băieţi: Marcel Frangopol (Yacht Club Regal Român, filiala Constanţa; antrenor Mitică Micu); Laser 4.7: Gabriel Răileanu (Ştiinţa Constanţa, antrenor Domnica Micu); Laser Radial: Eduard Guţă (Electrica Constanţa, antrenor Laurenţiu Boicenco); 470: Petruţa Elenita Trancă şi Cristian Mitrofan (CS Fapt Prahova, antrenor Adrian Mihăiţă).

TECĂU, ÎN COBORÂRE ÎN IERARHIA ATP DE DUBLU

După ce a înregistrat trei înfrângeri consecutive, alături de suedezul Robert Lindstedt, tenismanul constănţean Horia Tecău a părăsit Top 10 al ierarhiei mondiale de dublu, coborând două poziţii, pe locul 12, cu 4.310 puncte. În plus, Tecău şi Lindstedt au retrogradat o poziţie şi în clasamentul celor mai bune echipe de dublu din acest sezon, ajungând pe locul 6, cu 4.040p. Cei doi vor lua startul săptămâna viitoare la Turneul Campionilor, ultima întrecere a anului, care reuneşte la start cele mai bune opt echipe de dublu din lume. La simplu, Victor Hănescu îşi continuă coborârea, clasându-se pe locul 88, cu 600p, patru poziţii mai jos faţă de săptămâna trecută. Următorul român este Adrian Ungur, care şi-a păstrat locul 112, cu 497p, în timp ce Marius Copil a rămas pe locul 212, cu 225p, iar Victor Crivoi a căzut şase poziţii, pe locul 237, cu 199p.

FĂRĂ SCHIMBĂRI ÎN IERARHIA WTA

Clasament WTA dat publicităţii ieri nu a adus schimbări în Top 100, unde sunt şase jucătoare de tenis din România: Monica Niculescu - locul 30, cu 1.715 puncte, Irina Begu - locul 40, cu 1.313p, constănţeanca Simona Halep - locul 53, cu 1.112p, Sorana Cîrstea - locul 60, cu 991p, Alexandra Dulgheru - locul 70, cu 922p şi Alexandra Cadanţu - locul 96, cu 692p. Şi în ierarhia de dublu, româncele şi-au păstrat poziţiile ocupate săptămâna trecută: Niculescu - locul 50, cu 1.650p, Dulgheru - locul 59, cu 1.426p, Begu - locul 62, cu 1.315p, Cîrstea - locul 69, cu 1.202p şi Elena Bogdan - locul 96, cu 812p.

SUPERGALĂ DE K-1 LA ORADEA

Luptătorii de K-1 Errol ”The Bonecrusher” Zimmerman din Surinam, Hesdy Gerges din Egipt, deţinător al titlului la ”It’s Showtime”, şi Stefan Leko din Germania vor participa la Gala Fight Club de la Oradea, care va avea loc joi, de la ora 21.00, la Oradea Shopping City. Promotorul Eduard Irimia a mai anunţat că evenimentul este realizat în colaborare cu Fight Club, emisiunea de specialitate a canalului de televiziune Eurosport. În aceste condiţii, meciurile vor putea fi urmărite în direct în 83 de ţări, din Europa, Africa, Asia şi Australia. „Ca urmare a anulării semifinalei K-1 din China, la Oradea vor fi prezenţi câţiva luptători de mare valoare. Gala se vrea a fi o ediţie specială a anului 2011”, a declarat Irimia. Gala K-1 de la Oradea va cuprinde o piramidă de opt sportivi, toţi străini, şi trei superfight-uri: Alex Trofimov (Israel) - Costel Pasniciuc (România), Rico Verhoeven (Olanda) - Hesdy Gerges (Egipt) şi Alexandru Lungu (România) - Neil Cooke (SUA).

FINALA SUPERKOMBAT WORLD GRAND PRIX

Sâmbătă, de la ora 22.00, la Frankfurt va avea loc Marea Finală Superkombat World Grand Prix, în care se vor întâlni cei patru câştigători de etapă ai Circuitului Superkombat World Grand Prix 2011. Ei se vor lupta pentru câştigarea premiului oferit de Superkombat, constând într-o bursă în bani şi o maşină ediţie specială Mitsubishi Lancer Ralliart Superkombat. În semifinale, se vor întâlni Erhan Deniz (Turcia) cu Serghei Laşcenko (Ucraina) şi Pavel Zuravliov (Rusia) cu Ismael Londt (Olanda). În meciul de rezervă pentru piramida de patru, Benjamin Adegbuyi (România) va lupta cu Jairzinho Rozenstruik (Surinam). Gala de la Frankfurt va cuprinde şi şase superfight-uri, în trei dintre ele fiind implicaţi luptători români: Bogdan Stoica (România) - Dawid Baziak (Germania), Andrei Stoica (România) - James Phillips (Germania) şi Cătălin Moroşanu (România) - Wieslaw Kwasniewski (Polonia). Promotorul Eduard Irimia a anunţat că programul Circuitului Superkombat WGP pentru anul 2012 va cuprinde şase gale.

PHELPS ÎŞI INTRĂ ÎN FORMĂ PENTRU JO 2012

Cu mai puţin de opt luni înaintea Jocurilor Olimpice de vară de la Londra, americanul Michael Phelps a arătat că este pe drumul cel bun. El a câştigat cele cinci probe pe care le-a disputat de vineri până duminică la Minneapolis, în cadrul unui concurs de nataţie din circuitul Grand Prix: 200 m mixt, 200 m liber, 100 m fluture, 100 m spate şi 200 m fluture. Înotătorul cu 14 titluri olimpice a precizat că şi-a găsit în sfârşit vechiul ritm, după ce a fost extrem de inconstant de la revenirea în competiţii, în mai 2009, după o pauză ce a urmat reuşitei de excepţie de la JO din 2008 (8 medalii de aur).

LUMEA AUTOMOBILISMULUI ESTE DIN NOU ÎN DOLIU

Pilotul argentinian Guido Falaschi a decedat duminică, în urma unui accident în care au fost implicate mai multe maşini, la o competiţie desfăşurată pe un circuit din oraşul Balcarce. „A murit după 40 de minute în care s-a încercat reanimarea sa”, a declarat Ariel Bandi, unul dintre organizatori. Falaschi, în vârstă de 22 de ani, se afla printre liderii cursei în momentul producerii accidentului. Argentinianul nu a putut să evite maşina lui Leonel Larrauri, care venea din spate, automobilul său a ieşit de pe pistă, a intrat în zidul de protecţie şi a revenit apoi, fiind lovit de alt vehicul, condus de Nestor Girolami. În accident au mai fost implicate şi alte cinci maşini, piloţii acestora scăpând nevătămaţi. Falaschi avea o fractură la baza craniului şi medicii nu au mai putut face nimic. Girolami a ajuns şi el la spital, starea sa fiind stabilă. Decesul lui Falaschi este al patrulea din ultima lună în sporturile cu motor, după cele ale piloţilor Dan Wheldon (Indy Car, 16 octombrie), Marco Simoncelli (MotoGP, 23 octombrie) şi Ramiro Tot (karting, 30 octombrie).



12