Ultimul minut

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ultimul minut

Sport 17 Aprilie 2012 / 00:00 716 accesări

HĂNESCU, PE TABLOUL PRINCIPAL LA MONTE CARLO

Jucătorul român de tenis Victor Hănescu a acces pe tabloul principal la Mastersul de la Monte Carlo, turneu dotat cu premii în valoare de 2.427.975 de euro, după ce a jucat două meciuri duminică, obţinând tot atâtea victorii. În primul tur al calificărilor, Hănescu a trecut de Thomas Oger (Monaco), beneficiarul unui wild-card, cu 6-3, 6-4, iar în manşa secundă l-a învins pe germanul Michael Berrer, cu 6-1, 6-4. Cel de-al doilea român prezent pe tabloul calificărilor, Adrian Ungur, a fost eliminat în ultimul tur al calificărilor de argentinianul Federico Delbonis, cedând cu 4-6, 1-6. La dublu, perechea formată din constănţeanul Horia Tecău şi suedezul Robert Lindstedt, cap de serie nr. 7, va juca direct în turul secund, după ce a avut liber în runda inaugurală.

GALLOVITS-HALL A PIERDUT FINALA LA PELHAM

Jucătoarea română de tenis Edina Gallovits-Hall, cap de serie nr. 1, a fost învinsă în finala turneului ITF de la Pelham (SUA), dotat cu premii în valoare totală de 25.000 de dolari. Gallovits-Hall a fost întrecută în ultimul act al competiţiei de canadianca Heidi El Tabakh, cu 3-6, 6-2, 6-4, după ce trecuse în semifinale, cu 7-6, 2-6, 6-1, de sportiva portugheză Michelle Larcher de Brito, favorita nr. 5.

CÎRSTEA, ÎNVINSĂ ÎN SEMIFINALE LA BARCELONA

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea, locul 40 WTA, a fost eliminată, sâmbătă, în semifinalele turneului de la Barcelona, dotat cu premii în valoare totală de 220.000 de dolari. Cîrstea a fost învinsă în semifinale de Dominika Cibulkova (Slovacia), cap de serie nr. 3, cu 6-1, 6-1, după 58 de minute de joc. Pentru accederea în semifinale, Cîrstea va primi un cec în valoare de 10.200 de dolari şi 130 de puncte WTA.

NAŢIONALA DE VOLEI JUNIOARE, LOCUL 2 ÎN CALIFICĂRILE PENTRU CE

Echipa naţională de volei junioare a României s-a clasat pe locul 2 în turneul de la Piatra Neamţ din cadrul turului secund de calificare pentru Campionatul European, desfăşurat săptămâna trecută. Sâmbătă, România a învins Grecia cu 3:1, iar duminică, în meciul decisiv pentru câştigarea grupei, tricolorele au cedat cu 1:3 în faţa Rusiei. În formaţia noastră, titulară de bază a fost Cristina Cazacu, componentă a echipei CV 2004 Tomis Constanţa. Pentru a merge la turneul final, echipa antrenată de Mircea Spătăcean şi Adrian Mihăilă va trebui să se claseze pe una dintre primele două poziţii în turneul din turul al treilea de calificare la CE, programat în perioada 12-15 iulie. Adversarele României vor fi Germania, Belgia şi Austria.

NAŢIONALA DE VOLEI JUNIORI A RATAT CALIFICAREA LA CE

Naţionala României de volei juniori a terminat pe locul 5, penultimul, turneul de la Sazavou din cadrul turului secund de calificare la Campionatul European, ratând orice şansă de a juca la turneul final. Tricolorii au evoluat în Grupa C şi au obţinut o singură victorie, 3:2 cu Estonia. În ultimele două meciuri din grupă, tricolorii au cedat cu 1:3 în faţa Sloveniei şi cu 0:3 în faţa Spaniei, care a ocupat primul loc în clasament şi s-a calificat la turneul final. Printre jucătorii remarcaţi în echipa noastră s-a aflat şi Adrian Aciobăniţei (15 ani, CVM Tomis Constanţa), titular în ultimele patru partide ale grupei.

ROMÂNIA A OBŢINUT ZECE MEDALII LA CE DE HALTERE

Delegaţia României a obţinut zece medalii la Campionatele Europene de haltere din Turcia, ultimul sportiv tricolor din concurs, Marius Danciu, nereuşind sâmbătă să urce pe podium. România a încheiat competiţia din Antalya cu un bilanţ de zece medalii, obţinute după cum urmează: Florin Croitoru (62 kg) - argint la smuls; Răzvan Martin (77 kg) - aur la smuls, argint la aruncat şi total; Roxana Cocoş (69 kg) - argint la aruncat şi total, bronz la smuls; Gabriel Sîncrăian (85 kg) - bronz la smuls, aruncat şi total. Ţara noastră a fost reprezentată de zece sportivi, cinci băieţi şi cinci fete, obiectivul stabilit, cucerirea a două medalii, fiind depăşit.

PILOTUL MIHAI MARINESCU, LOCUL 2 LA SILVERSTONE

Pilotul român Mihai Marinescu a ocupat locul secund în a doua cursă de Formula 2 de la Silverstone (Marea Britanie), desfăşurată duminică în Campionatul de automobilism Formula 2. Britanicul Luciano Bacheta a sosit primul după cele 21 de tururi ale cursei, urmat de Marinescu, la o secundă şi 137 de miimi. Marinescu a plecat duminică din pole position şi a fost depăşit de britanic în penultimul tur al cursei. În cursa de sâmbătă, câştigată de acelaşi Bacheta, Marinescu s-a clasat pe locul 4. În clasamentul general al piloţilor, Bacheta este lider, cu 50 de puncte, urmat de Marinescu, cu 30p. Următoarele curse din Formula 2 vor avea loc în Portugalia, la Algarve, în perioada 27-29 aprilie.

ION ŢIRIAC, ATACAT DE NADAL ŞI FEDERER

Doi dintre cei mai mari tenismeni ai lumii, spaniolul Rafael Nadal (locul 2 mondial) şi elveţianul Roger Federer (locul 3 mondial), au făcut declaraţii dure la adresa lui Ion Ţiriac. Motivul este zgura pe care se va disputa turneul de la Madrid, care va debuta pe 6 mai, Ţiriac, organizatorul competiţiei, hotărând ca aceasta să fie vopsită în albastru. „Este o ruşine ce face acest om! O lipsă de respect faţă de tradiţia şi istoria acestei arene. Încă mai sper că nu voi fi nevoit să joc pe o zgură de culoare albastră”, a declarat Nadal, susţinut de Federer: „Este o poveste lungă, dar este trist că jucătorii sunt nevoiţi să joace pe o suprafaţă pe care nu o agrează. Nadal trebuie să lupte. Nu se poate aşa ceva tocmai la el în ţară”. Ion Ţiriac le-a răspuns imediat celor doi: „Nadal şi Federer sunt jucători grozavi. Le respect opinia, dar nu trebuie să o accept. Este un sport care a existat timp de o sută de ani şi care sper să mai existe încă o sută de ani. Sunt sigur că atunci când vor juca pe aceasta zgură vor ajunge la concluzia potrivită. Am petrecut mult timp gândindu-mă la această idee, la modul în care putem să facem lucrurile mai bune nu doar pentru jucători, ci şi pentru spectatori”.

JENNIFER CAPRIATI, ALEASĂ PENTRU HALL OF FAME

Fosta jucătoare de tenis Jennifer Capriati, fostă nr. 1 mondial în 2001, a fost desemnată să figureze în Pantheonul Gloriei (Hall of Fame), a anunţat organizaţia care se ocupă de acest muzeu. Americanca în vârstă de 36 de ani, învingătoare de trei ori în turnee de Mare Şlem şi campioană olimpică în 1992, va fi cooptată oficial în timpul turnelui ATP pe gazon de la Newport, pe 14 iulie. Ea se alătură brazilianului Gustavo Kuerten şi spaniolului Manuel Orantes, care şi ei vor fi onoraţi în 2012. Între cele 14 titluri pe care Capriati le are în palmares se numără Australian Open (2001, 2002) şi Roland Garros (2001).

SARA ERRANI A CÂŞTIGAT TURNEUL DE LA BARCELONA

Jucătoarea italiană Sara Errani, cap de serie nr. 7, a câştigat turneul de la Barcelona, dotat cu premii în valoare totală de 220.000 de dolari, învingând-o în finală, duminică, pe jucătoarea slovacă Dominika Cibulkova, a treia favorită, cu 6-2, 6-2. Adversara lui Errani din ultimul act al competiţiei, Dominika Cibulkova, a trecut în semifinale de românca Sorana Cîrstea. La turneul de la Barcelona au mai partiticipat trei jucătoare din România, Simona Halep, eliminată în sferturi, Irina-Camelia Begu şi Alexandra Cadanţu, ambele eliminate în primul tur.

IVAN LJUBICICI S-A RETRAS DIN ACTIVITATE

Croatul Ivan Ljubicici, un gentleman al tenisului, apreciat şi respectat de toţi, s-a retras din activitate, duminică, la turneul Masters 1000 de la Monte Carlo. Fostul nr. 3 mondial a spus adio competiţiilor după înfrângerea, cu 0-6, 3-6, din meciul cu compatriotul său Ivan Dodig. Ljubicici s-a retras cu sobrietatea şi eleganţa care îl caracterizează. Ş-a ascuns capul sub un prosop, după ultima minge. A vărsat discret câteva lacrimi. S-a adunat pentru ceremonia organizată în onoarea sa, însă era extrem de emoţionat în timp ce erau prezentate imagini din cariera sa. Brad Drewett, preşedintele ATP, şi Zeljko Franulovici, directorul turneului, i-au înmânat apoi un premiu special, pentru una dintre cele mai importante figuri din tenisul mondial. Celebrul croat cu capul ras a decis în urmă cu câteva săptămâni că a sosit momentul să se retragă, la vârsta de 33 de ani şi în ciuda unei clasări onorabile în ierarhia ATP - locul 41.

PLAY-OFF ÎN NHL

Play-off-ul din NHL continuă în ritm accelerat cu multe rezultate surpriză, cele mai mari fiind victoriile pe bandă rulantă reuşite de Flyers şi Kings! Victimele sunt echipele cotate cu cele mai mari şanse la finala Cupei Stanley - Pittsburgh Penguins şi Vancouver Canucks, ambele conduse cu 3-0! Rezultate din primul tur al play-off-ului NHL - Eastern Conference: New York Rangers - Ottawa Senators 2-3 (1-1 la general); Boston Bruins - Washington Capitals 1-2 (1-1 la general); Florida Panthers - New Jersey Devils 2-3 şi 4-2 (1-1 la general); Pittsburgh Penguins - Philadelphia Flyers 5-8 şi 4-8 (0-3 la general); Western Conference: Vancouver Canucks - Los Angeles Kings 2-4 şi 0-1 (0-3 la general); St. Louis Blues - San Jose Sharks 3-0 (1-1 la general); Phoenix Coyotes - Chicago Blackhawks 3-4 (1-1 la general); Nashville Predators - Detroit Red Wings 2-3 şi 3-2 (2-1 la general).

UN NOU DECES ÎN VOLEI

Fosta jucătoare a echipei de volei feminin Metal Galaţi, Veronica Gomez, a încetat din viaţă, în ţara natală Venezuela, la doar 26 de ani. Potrivit presei locale, voleibalista a decedat din cauza unui stop cardiorespirator. Ea revenise recent în ţară, după o operaţie suferită la tendonul lui Ahile, în urma unei accidentări la Lokomotiv Baku (Azerbaidjan), recenta câştigătoare a Challenge Cup. Veronica Gomez a fost şi campioană a României, cu CSU Metal Galaţi, în sezonul 2009-2010, medaliată cu bronz în campionatul Rusiei, în 2009, dar şi cea mai bună jucătoare din Belgia, în 2011.

MURRAY ROSE, CVADRUPLUL CAMPION OLIMPIC LA ÎNOT, A ÎNCETAT DIN VIAŢĂ

Australianul Murray Rose, unul dintre cele mai importante nume ale nataţiei mondiale, cvadruplu campion olimpic la 400 m, 1.500 m şi 4x200 m liber, a decedat, duminică, la Sydney, a anunţat federaţia internaţională de profil. În vârstă de 73 de ani, Murray Rose suferea de leucemie. „Murray Rose face parte ADN-ul nataţiei în ţara noastră. Succesele sale au inspirat o generaţie”, a declarat preşedintele federaţiei australiene, David Urquhart. Născut în Scoţia în 1939, Murray Rose s-a mutat împreună cu familia în Australia, în copilărie, şi a început să practice înotul la vârsta de cinci ani. Avea doar 17 ani când a câştigat primele sale trei titluri olimpice, la Jocurile Olimpice din 1956, de la Melbourne: mai întâi la ştafetă 4x200 m liber, apoi la 400 m şi la 1.500 m. Aceasta era prima dublă individuală după 36 de ani pe cele două distanţe. Murray Rose s câştigat din nou aurul olimpic în proba de 400 m liber patru ani mai târziu, la Roma, unde s-a clasat pe locul 2 la 1.500 m.



12