Un bărbat arestat şi o femeie sub control judiciar în cazul capturii milioanelor de comprimate cu substanțe dopante

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Un bărbat arestat şi o femeie sub control judiciar în cazul capturii milioanelor de comprimate cu substanțe dopante

Justiție 12 Februarie 2024 / 18:31 881 accesări

Un bărbat a fost arestat preventiv şi o femeie pusă sub control judiciar, de către judecători, procurorii formulând contestaţie faţă de măsura luată împotriva inculpatei, în cazul capturii record de peste 5,2 milioane de comprimate cu substanţe dopante de la Constanţa.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a informat luni, printr-un comunicat de presă, că judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa a admis parţial propunerea procurorului de caz, dispunând luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, faţă de inculpatul E.C.I. şi luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpata R.D., pe o perioadă de 60 de zile.

Procurorii propuseseră luarea măsurii arestării preventive, pe o perioadă de 30 de zile, faţă de ambii inculpaţi, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de fabricarea, producerea, experimentarea, prepararea, procesarea, transformarea, oferirea, distribuirea, vânzarea, punerea în vânzare, administrarea, livrarea cu orice titlu, trimiterea ori alte operaţiuni privind circulaţia substanţelor dopante cu grad de mare risc şi a produselor care conţin substanţe dopante cu grad de mare risc, fără drept.

"În concret, s-a reţinut că inculpatul E.C.I. s-a ocupat de comerţul ilicit cu substanţe dopante de mare risc, sprijinit de concubina sa, R.D., ce administra pe raza judeţului Constanţa depozite cu produse conţinând astfel de substanţe, pe care le şi livra către terţe persoane. De asemenea, în activitatea infracţională inculpatul E.C.I. a fost ajutat şi de inculpaţii P.A.S. şi D.F., ce se ocupau cu manipularea şi transportul produselor", precizează sursa citată.


Pe 23 decembrie 2023, inculpaţii P.A.S. şi D.F. au manipulat şi încărcat într-un autovehicul, de la un depozit al inculpatului E.C.I. din municipiul Constanţa, 155 cutii din carton şi 13 saci din plastic, în interiorul cărora se aflau 135.830 fiole şi recipiente din sticlă cu conţinut lichid, 192.560 comprimate şi 186,8 kilograme fiole vrac cu conţinut lichid, toate conţinând aproximativ 45 de tipuri de substanţe dopante, cu o valoare totală de piaţă de peste 900.000 euro.

La aceeaşi dată, cei doi inculpaţi au fost depistaţi în municipiul Constanţa de poliţişti rutieri, iar produsele menţionate au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor.

"Ulterior, inculpaţii E.C.I. şi R.D. şi-au continuat activităţile infracţionale, la data de 10.02.2024 fiind găsite la un depozit al acestora de pe raza oraşului Năvodari 73.439 de cutii cu produse conţinând substanţe dopante de mare risc, respectiv tamoxifen, stanozolol, oxandrolon, metandienonă, oximetolon, mestanolon, anastrozol, metiltestosteron, clomifen, clenbuterol, boldenon, testosteron, nandrolon, trenbolon şi metenolon. Şi aceste produse, cu o valoare totală de piaţă de aproximativ 2.000.000 de euro, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor", se mai spune în comunicat.


La sfârşitul săptămânii trecute, Poliţia Română a informat că poliţiştii au descoperit, în urma unor percheziţii efectuate în Constanţa şi Năvodari, peste 5,2 milioane de comprimate şi 50.000 de fiole cu substanţe dopante, în valoare de aproximativ 3 milioane de euro, în cauză fiind reţinute două persoane.

„În urma efectuării a 36 de percheziţii domiciliare, la data de 10 februarie a.c., de poliţiştii din Constanţa, au fost descoperite şi ridicate, în vederea indisponibilizării, 220 de baxuri, în care se aflau 5.245.960 de comprimate şi 51.557 de fiole, ce conţin substanţe dopante, în valoare de aproximativ 3.000.000 de euro. Astfel, în urma analizei de laborator s-a stabilit că acestea conţin substanţe ce se regăsesc în lista anexa nr. 1a Legii nr. 104/2008, privind prevenirea şi combaterea producerii şi traficului ilicit de substanţe dopante” se arată într-un comunicat transmis duminică de Poliţia Română.Ştiri recomandate

12