Verificaţi periodic valabilitatea actelor de identitate!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
SPCLEP Verificaţi periodic valabilitatea actelor de identitate!
Administrație 18 Iulie 2019 / 18:22 370 accesări 0 comentarii

Direcţia Generală de Evidenţă a Persoanelor Constanţa vă reaminteşte: în baza dispoziţiilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 97/2005 cu modificările şi completările ulterioare, cetăţenii au obligaţia să se legitimeze pe teritoriul României cu un act de identitate. Actul de identitate este documentul care se eliberează cetăţeanului român cu care se face dovada identităţii, a cetăţeniei şi a domiciliului, necesare la valorificarea drepturilor şi obligaţiilor prevăzute de Constituţie, precum şi de alte acte normative.

În cazulexpirării termenului de valabilitatea actului de identitate,cetăţenii se pot prezentala serviciul public comunitar de evidenţă a persoanelor care arondeaza localitatea de domiciliu sau reşedinţăcu cel mult 180 de zile înainte, dar nu mai puţin de 15 zile,pentru a solicita punerea în legalitate cu un act de identitate.

În celelalte situaţii sau la împlinirea vârstei de 14 anicetăţenii sunt obligaţisă solicite eliberarea unui act de identitateîn termen de 15 zile de la producerea evenimentului.

Termenele de valabilitate ale cărţii de identitate sunt:

· Pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 14 – 18 ani, termenul de valabilitate a cărţii de identitate este de 4 ani;

·Pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 – 25 ani, termenul de valabilitate a cărţii de identitate este de 7 ani;

·După împlinirea vârstei de 25 de ani, termenul de valabilitate a cărţii de identitate este de 10 ani;

·După împlinirea vârstei de 55 de ani, cartea de identitate se eliberează cu termen de valabilitate permanent.

„Facem un apel către toţi cetăţenii pentru a verifica periodic termenul de valabilitate al actelor de identitate, în vederea evitării situaţiilor neplăcute în care pot deveni contravenienţi la prevederile legii! Prezentaţi-vă la Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor la care sunteţi arondat, pentru demararea demersurilor în vederea eliberării actului de identitate! Vă prezentăm alăturat site-ul DGEP Constanţa ce conţine lista Serviciilor Publice Comunitare Locale de Evidenţă a Persoanelor (SPCLEP-uri) din judeţul Constanţa şi a localităţilor arondate acestora, unde se poate solicita eliberarea actului de identitate:

https://www.dgep-constanta.ro/evidenta-persoanelor/spclep-uri-din-judetul-constanta/”.

Taguri articol
Din aceeaşi secţiune Ştiri similare
Vezi mai multe ştiri


Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1521 secunde