Victorie istorică a conservatorilor conduşi de Boris Johnson

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Rezultatele alegerilor din Marea Britanie Victorie istorică a conservatorilor conduşi de Boris Johnson
Externe 13 Decembrie 2019 / 09:17 2091 accesări 0 comentarii

Potrivit ultimelor rezultate publicate, Partidul Conservator a obţinut 363 de locuri, în timp ce Partidul Laburist a obţinut doar 203. ”Majoritate zdrobitoare pentru Johnson şi colaps pentru laburişti”, a comentat The Guardian rezultatul alegerilor.

BREXIT, DUS LA BUN SFÂRȘIT

Premierul britanic Boris Johnson a salutat vineri victoria obţinută de Partidul Conservator în scrutinul parlamentar din Marea Britanie, afirmând că a reuşit să depăşească un impas, relatează BBC.

Boris Johnson a reamintit de "colegii care au pierdut locuri", însă şi-a felicitat formaţiunea politică pentru că a obţinut cea mai mare majoritate încă din anii 1980. Marea Britanie va putea acum să "ducă Brexit la sfârşit", a declarat acesta.

Premierul britanic s-a adresat de asemenea şi alegătorilor care au votat conservatorii pentru prima oară. "Nu vom ignora niciodată susţinerea pe care ne-aţi acordat-o", a afirmat Boris Johnson, adăugând că pe viitor va încerca să o obţină din nou.

Potrivit ultimelor rezultate publicate, Partidul Conservator a obţinut 363 de locuri, în timp ce Partidul Laburist a obţinut doar 203.

LIRA STERLINĂ, CREŞTERE FABULOASĂ

Lira sterlină a crescut cu 2,3%, la 1,346 dolari, cel mai ridicat nivel din mai 2018, şi cu 1,9% faţă de euro, informează CNN. Moneda a crescut constant în ultimele săptămâni, traderii pariind pe victoria lui Johnson. Cu o majoritate solidă în parlament, liderul conservator poate scoate ţara din Uniunea Europeană până la 31 ianuarie - înlăturând o parte din incertitudinile pe care Brexit care au afectat afacerile şi a economia mai bine de trei ani. Alegerile curmă, de asemenea, speranţele liderului Partidului Laburist, Jeremy Corbyn, de a transforma economia Regatului Unit, printr-un şir de politici de stânga. Platforma sa prevede naţionalizarea utilităţilor, creşterea impozitelor pentru companii şi bogaţi şi acordarea a 10% din acţiunile companiilor pentru lucrătorii lor.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1256 secunde