Viitorul Spital Regional din Constanța va fi militar

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Investiție româno-turcă Viitorul Spital Regional din Constanța va fi militar
Sănătate 18 Iunie 2019 / 15:53 3400 accesări 3 comentarii
Potrivit Ministerului Sănătății, conform experizelor realizate, actuala clădire a Spitalului Județean Clinic de Urgență Constanța are un risc seismic foarte ridicat

Potrivit Ministerului Sănătății, conform experizelor realizate, actuala clădire a Spitalului Județean Clinic de Urgență Constanța are un risc seismic foarte ridicat

Deputatul constănțean Bogdan Huțucă informează, printr-un comunicat, că în urma interpelării adresate ministrului Sănătății, Sorina Pintea, privind proiectul Spitalului Regional de Urgență Constanța, a primit un răspuns semnat de secretarul de stat Dan Dumitrescu, în care se precizează de la bun început că viitoarea instituție sanitară „va avea caracter militar (Spitalul Regional de Urgență Militar Constanța)“ și că lucrările sunt prevăzute să demareze la începutul anului viitor.

„De asemenea, Ministerul Sănătății informează că investiția nu se va realiza cu fonduri europene, ci va fi o investiție guvern la guvern între România și Republica Turcă, investiție ce se va derula de la bugetul de stat prin bugetul MAPN. (...) De asemenea, noul spital nu va avea secții, ci organizarea serviciilor se va face pe centre: centru cap gât, centru toracic, centru abdominal, centru de articulație, centru de medicină internă, centru mama și copil, centru oncologic etc. Foarte important, în cadrul centrului de traumă vor fi înființate și 12 paturi pentru arși, mai spune deputatul Huțucă.

„Tot în cadrul interpelării, am adresat o întrebare privind ce se va întâmpla cu actualul spital județean Constanța ulterior construirii Spitalului Regional. Potrivit Ministerului Sănătății, conform experizelor realizate, actuala clădire a spitalului județean de urgență are un risc foarte ridicat seismic, iar în perioada următoare „Primăria Constanța a rămas să furnizeze măsurile pe care le va lua în ceea ce privește clădirea în care funcționează spitalului județean, transmite Bogdan Huțucă.

Loading...

3 comentarii

unul 16:04:56 / 18 Iunie 2019
deja au pus ochii unii pe terenul de sub judetean

Actualul spital judetean se afla intr-o zona cvasi-centrala, foarte-foarte atractiva dpdv imobiliar! Deci si spitalul judetean va fi relocat/reconstruit dupa finalizarea celui regional, intr-o zona mai marginasa a orasului (posibil Palas, spre Valu sau undeva pe Aurel Vlaicu in zona Maritimo).

Distrugeti tot ? 17:10:28 / 18 Iunie 2019
Pt voi viitorul nu conteaza?

In caz de bombardament asupra bazei militare M Kogalniceanu, asupra portului si asupra podurilor de peste Dunare, credeti ca acest spital va putea face fata? 12 paturi pt arsi !!!!!!!!????? Cred ca avem multi glumeti psiho pupu in politica !

Sorin Pintea 11:07:39 / 19 Iunie 2019
Ce interese au musulmanii ?

Ce interese au musulmanii sa bage 100 milioane euro intr-un spital militar romanesc ? ? ?

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1297 secunde