Yahoo nu mai prezintă interes pentru Verizon?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Yahoo nu mai prezintă interes pentru Verizon?

Tehnologie 14 Octombrie 2016 / 12:07 634 accesări

Verizon Communications Inc și-ar putea retrage oferta de cumpărare a Yahoo, în valoare de 4,83 de miliarde de dolari, din cauza atacului cibernetic asupra conturilor de e-mail, potrivit Reuters.

Compania Verizon ar putea invoca o clauză din contract care i-ar permite să se retragă, susține Craig Silliman, consilier al companiei. „Cred că avem motive rezonabile să credem că, în acest moment, impactul este semnificativ și așteptăm ca Yahoo să ne dovedească impactul total. Dacă ei cred că nu va exista un impact, atunci vor fi nevoiți să ne demonstreze asta”, a declarant Silliman, refuzând să comenteze dacă discuțiile se concentrează pe renegocierea prețului de cumpărare.

„Suntem încrezători în valoarea Yahoo și continuăm să lucrăm la integrarea cu Verizon”, a declarat un purtător de cuvânt al Yahoo.

Înțelegerea are o clauză care îi permite companiei de telefonie să renunțe la contract dacă un nou eveniment „este așteptat să aibă un efect advers important asupra afacerii, a capitalului, a proprietăților, a rezultatelor operațiunii sau a condiției financiare a afacerii”.

Silliman spune că Federal Trade Commission din Statele Unite a aprobat planul de achiziție, tranzacția fiind analizată de Comisia Europeană și de Securities and Exchange Commission din Statele Unite.

Verizon a primit deja informații preliminare de la Yahoo, dar are nevoie, în continuare, de date înainte de a lua o decizie finală asupra importanței atacului cibernetic a aproape 500 de milioane de adrese de e-mail, a adăugat Silliman.

Yahoo a descoperit breșa din sistem în timpul verii și consideră că furtul datelor personale și decriptarea răspunsurilor la întrebările de securitate au fost „susținute de stat”, dar unii experți de securitate au pus la îndoială această afirmație. Mai mulți senatori americani i-au cerut firmei Yahoo să ofere mai multe detalii despre persoanele care au știut despre breșa din sistemul de date.12
Pagina a fost generata in 0.2418 secunde