Acasa | Arhiva | Contact

Marti, 15 Decembrie 2009

Telegraf Online Constanta
revino la editia curenta
SUMARUL ZILEI
TOP 5
(15 Decembrie 2009)
Scandal în Piața Chiliei
(3527 accesari)
Încă două intersecții semaforizate
(2867 accesari)
Cod galben la Constanța
(2417 accesari)
„Este incredibilă tăria agentului accidentat în misiune”
(2094 accesari)
Aplauze și flori pentru soprana Nicoleta Ardelean
(2060 accesari)
ARHIVA
Alegeti o editie
Top 500 articole
INFORMATII UTILE
RECLAME
Icar Tours
 
Inapoi la Cultura

Marti, 15 Decembrie 2009

Aplauze și flori pentru soprana Nicoleta Ardelean

Mirela STÎNGĂ (mirela.stinga@telegrafonline.ro)

Aplauze și flori pentru soprana Nicoleta Ardelean

Teatrul de Operă și Balet „Oleg Danovski” le-a oferit melomanilor, duminică seară, un spectacol special: capodopera verdiană „Traviata”, cu participarea extraordinară a sopranei Nicoleta Ardelean și a tenorului Alfredo Pascu din București.

Nicoleta Ardelean, soprana constănțeană care a revenit pe scena de acasă după o îndelungată perioadă de absență, a dovedit că empatizează cu trăirile Violettei Valery, redând cu mare finețe trăirile faimosului personaj care l-a inspirat pe Alexandre Dumas -fiul când a scris romanul „Dama cu camelii”.

Aria Violettei din ultimul act i-a adus cele mai răsunătoare aplauze la scenă deschisă Nicoletei Ardelean. Artista a demonstrat, o dată în plus, că este o mare soprană apreciată nu doar datorită vocii sale, ci și datorită expresivității sale. Momentele cu mare încărcătură dramatică au fost redate cu profesionalism de către apreciata soprană. Nicoleta Ardelan a fost angajată a Operei din Constanța, unde a interpretat rolurile Mimi din „Boema”, de Puccini, Micaela din „Carmen”, de Bizet, sau Violetta din „La Traviata”, de Verdi. „Este emoționant să cânți acasă. Întotdeauna, acasă, emoțiile creatoare îți dau și mai multă forță. Simt publicul aproape de mine și îi mulțumesc pentru acest lucru”, a declarat, emoționată, soprana Nicoleta Ardelean, căreia melomanii i-au încărcat brațele cu flori. Artista apreciată la nivel internațional a cântat și cântă pe marile scene ale lumii, în Italia, pe scena Scalei din Milano, în Franța, în Israel, la Tel Aviv, în Spania, pe scena madrilenă, în Canada, la Toronto sau în Chile, la Santiago de Chile. În această duminică, apreciata soprană de talie internațională va cânta la Ateneul Român, în cadrul galei „Crăciun pentru toți”.

Cunoscut publicului meloman de la malul mării, talentatul tenor Alfredo Pascu, de la Teatrul Național „Ion Dacian” din București, a fost un partener ideal în rolul lui Alfredo, tânărul îndrăgostit nebunește de frumoasa și nefericita curtezană Violetta. Baritonul Ioan Ardelean a interpretat rolul lui Germont, bătrânul tată a lui Alfredo, cel care îi cere Violettei să renunțe la iubirea sa. În rolul doctorului s-a aflat Constantin Acsinte, iar în cel al Anninei a evoluat Carmen Clenciu. Flora a fost redată cu dăruire de către Stela Sârbu, iar Gaston a fost interpretat de Ciprian Done. Cătălin Țoropoc l-a redat pe baronul Douphol, Răzvan Pap pe marchizul D’Obigny, iar Marius Efimie a interpretat rolul lui Giuseppe. La înălțimea așteptărilor iubitorilor de muzică de calitate s-a aflat și orchestra simfonică a Teatrului „Oleg Danovski”, la pupitrul căreia s-a aflat maestrul Victor Dumănescu din Cluj, o personalitate a lumii muzicale apreciată pe plan internaționa


PUBLICITATE
l.

Regia artistică a spectacolului „Traviata” este semnată de Anghel I. Arbore, iar regia tehnică este realizată de Andrei Ungureanu și Paul Lăcătușu. Costumele somptuoase și pline de culoare, precum și decorul reprezintă creația lui Cătălin I. Arbore.

Comentarii in legatura cu acest articol
  1. :D
    de la RDF (16:25:40 28 Martie 2011)

    Doamna Nicoleta are o voce minunată! Multe salutări...și un suflet ce refectă totul:d

Du-te la pagina 1
Calificativ actual Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00
Numar de voturi 5
Acordati un calificativ acestui articol
Spune parerea ta in legatura cu acest articol
Titlu
Nume
Mesaj
 
 
 

Știri de ultimă oră

INTREBAREA ZILEI
Ați cumpăra produse tradiționale perisabile de pe Facebook?
BULETIN DE STIRI
Vreau sa ma abonez la buletinul de stiri zilnic via e-mail
CURS VALUTAR BNR
1 USD = 2,9238 RON
1 EURO = 4,2513 RON
convertor valutar
PUBLICITATE OUTDOOR
 
RECLAME
Telegraf - Imobiliare
Toate informatiile, date, text, fotografii, grafice, materiale video, mesaje sau alte materiale, indiferent daca au fost afisate in mod public sau transmise individual, privat, revin in resposabiltatea unica a persoanei care a fost sursa unor astfel de materiale. Aceasta inseamna ca dumneavoastra (si nu ziarul Telegraf sau administratorii site-ului) sunteti in intregime responsabili pentru toate materialele pe care le incarcati sau le puneti la dispozitie in mod public in cadrul site-ului.
© 2006 Copyright S.C. Telegraf Advertising S.R.L. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii de utilizare
Pagina a fost generata in 0.0128 secunde
Powered by
Inchide