Aplauze şi flori pentru soprana Nicoleta Ardelean

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Aplauze şi flori pentru soprana Nicoleta Ardelean
Cultură 15 Decembrie 2009 / 00:00 2533 accesări 0 comentarii

Teatrul de Operă şi Balet „Oleg Danovski” le-a oferit melomanilor, duminică seară, un spectacol special: capodopera verdiană „Traviata”, cu participarea extraordinară a sopranei Nicoleta Ardelean şi a tenorului Alfredo Pascu din Bucureşti.

Nicoleta Ardelean, soprana constănţeană care a revenit pe scena de acasă după o îndelungată perioadă de absenţă, a dovedit că empatizează cu trăirile Violettei Valery, redând cu mare fineţe trăirile faimosului personaj care l-a inspirat pe Alexandre Dumas -fiul când a scris romanul „Dama cu camelii”.

Aria Violettei din ultimul act i-a adus cele mai răsunătoare aplauze la scenă deschisă Nicoletei Ardelean. Artista a demonstrat, o dată în plus, că este o mare soprană apreciată nu doar datorită vocii sale, ci şi datorită expresivităţii sale. Momentele cu mare încărcătură dramatică au fost redate cu profesionalism de către apreciata soprană. Nicoleta Ardelan a fost angajată a Operei din Constanţa, unde a interpretat rolurile Mimi din „Boema”, de Puccini, Micaela din „Carmen”, de Bizet, sau Violetta din „La Traviata”, de Verdi. „Este emoţionant să cânţi acasă. Întotdeauna, acasă, emoţiile creatoare îţi dau şi mai multă forţă. Simt publicul aproape de mine şi îi mulţumesc pentru acest lucru”, a declarat, emoţionată, soprana Nicoleta Ardelean, căreia melomanii i-au încărcat braţele cu flori. Artista apreciată la nivel internaţional a cântat şi cântă pe marile scene ale lumii, în Italia, pe scena Scalei din Milano, în Franţa, în Israel, la Tel Aviv, în Spania, pe scena madrilenă, în Canada, la Toronto sau în Chile, la Santiago de Chile. În această duminică, apreciata soprană de talie internaţională va cânta la Ateneul Român, în cadrul galei „Crăciun pentru toţi”.

Cunoscut publicului meloman de la malul mării, talentatul tenor Alfredo Pascu, de la Teatrul Naţional „Ion Dacian” din Bucureşti, a fost un partener ideal în rolul lui Alfredo, tânărul îndrăgostit nebuneşte de frumoasa şi nefericita curtezană Violetta. Baritonul Ioan Ardelean a interpretat rolul lui Germont, bătrânul tată a lui Alfredo, cel care îi cere Violettei să renunţe la iubirea sa. În rolul doctorului s-a aflat Constantin Acsinte, iar în cel al Anninei a evoluat Carmen Clenciu. Flora a fost redată cu dăruire de către Stela Sârbu, iar Gaston a fost interpretat de Ciprian Done. Cătălin Ţoropoc l-a redat pe baronul Douphol, Răzvan Pap pe marchizul D’Obigny, iar Marius Efimie a interpretat rolul lui Giuseppe. La înălţimea aşteptărilor iubitorilor de muzică de calitate s-a aflat şi orchestra simfonică a Teatrului „Oleg Danovski”, la pupitrul căreia s-a aflat maestrul Victor Dumănescu din Cluj, o personalitate a lumii muzicale apreciată pe plan internaţional.

Regia artistică a spectacolului „Traviata” este semnată de Anghel I. Arbore, iar regia tehnică este realizată de Andrei Ungureanu şi Paul Lăcătuşu. Costumele somptuoase şi pline de culoare, precum şi decorul reprezintă creaţia lui Cătălin I. Arbore.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri de ultimă oră
123

Pagina a fost generata in 0.5964 secunde