Acasa | Arhiva | Contact

Marti, 22 Octombrie 2013

Telegraf Online Constanta
revino la editia curenta
SUMARUL ZILEI
TOP 5
(22 Octombrie 2013)
Guliu a scăpat din nou de arest
(2838 accesari)
Pelerinajele, afaceri frauduloase în numele Bisericii!
(2135 accesari)
Au pulverizat spray lacrimogen în școală
(1854 accesari)
Podul Agigea, închis câteva ore, trei zile pe săptămână
(1291 accesari)
A vrut să-și ia telefon gratis
(1216 accesari)
ARHIVA
Alegeti o editie
Top 500 articole
INFORMATII UTILE
RECLAME
Icar Tours
 

Marti, 22 Octombrie 2013

Noi restricții

Podul Agigea, închis câteva ore, trei zile pe săptămână

()

Podul Agigea, închis câteva ore, trei zile pe săptămână Prefectul județului Constanța, Eugen Bola: „După 26 octombrie, potrivit unui grafic stabilit de comun acord cu constructorul și toți factorii implicați, vor fi trei zile pe săptămână - una în weekend - când podul va fi închis traficului pentru câteva ore”

PODUL CU PROBLEME După 30 de ani de funcționare fără niciun fel de reabilitare, Podul de la Agigea a dat, anul trecut, primele semne de slăbiciune. Autoritățile au luat măsuri, însă e nevoie de noi restricții. Spre sfârșitul lunii septembrie, Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) a venit cu soluția închiderii podului pentru înlocuirea hobanelor, variantă pe care primăriile din zona de sud a județului nu au acceptat-o. Premierul Victor Ponta a fost cel care a mediat conflictul dintre autorități și CNADNR, venind cu soluția închiderii circulației pentru vehiculele cu masă totală mai mare de 3,5 tone, inclusiv pentru mijloacele de transport în comun sau cele care transportă elevi. Premierul anunța atunci că mijloacele de transport care au interzis pe pod vor folosi rutele ocolitoare, solicitând Consiliului Județean Constanța suspendarea taxei de drum județean în perioada în care Podul de la Agigea este reabilitat, urmând ca prejudiciul creat prin neîncasarea acestei taxe să fie acoperit de la centru. În urmă cu două zile, CNADNR ne anunța că în perioada 23-26 octombrie 2013, în intervalul orar 23.00 - 4.45, Podul Agigea se va închide temporar, din 15 în 15 minute, pentru a se întocmi un raport de evaluare a stării de degradare a podului și pentru a demara testele de determinare a eforturilor în hobanele provizorii.


PUBLICITATE

NOI RESTRICȚII Ieri, la sediul Prefecturii Constanța, în urma unei ședințe la care au participat reprezentanții CNADNR, IPTANA SA și primarii din sudul județului, au fost luate noi decizii în ceea ce privește restricțiile. „Cele trei zile în care se vor face testele vor rămâne în continuare cu restricțiile pe timp de noapte. După 26 octombrie, potrivit unui grafic stabilit de comun acord cu constructorul și toți factorii implicați, vor fi trei zile pe săptămână, una în weekend, când podul va fi închis traficului pentru câteva ore”, a declarat prefectul județului Constanța, Eugen Bola. Specialiștii au explicat faptul că aceste închideri sunt necesare pentru a putea fi înlocuite câteva fascicule degradate. „Prima închidere a podului va fi de patru ore, în intervalul orar 9.00 - 13.00. În cele patru ore va fi scos fasciculul degradat. După două zile, la montarea fasciculului nou vom fi nevoiți să închidem podul din nou pentru două ore, în intervalul orar 9.00 - 11.00. Prin aceste lucrări dorim ca, din ianuarie sau februarie 2014, să extindem restricția de greutate, adică, în loc de maximum 3,5 tone, să putem permite trecerea podului pentru vehiculele de până la 5 tone”, a spus directorul adjunct al CNADNR, Cristian Andrei. El a adăugat că etapele de înlocuire a fasciculelor deteriorate sunt condiționate de vreme. „Dacă vom avea vreme bună, fără vânt, și vom înlocui opt fascicule, atât cât ne-am propus, atunci vom putea, din ianuarie, să permitem și vehiculelor de până în 5 tone să treacă peste pod. Dacă nu, atunci probabil că vom menține restricțiile existente deja”, a spus Andrei. Prefectul Bola a afirmat că graficul de închidere a podului pentru patru sau două ore va fi anunțat din timp, pentru a nu exista probleme.

Comentarii in legatura cu acest articol
 1. o tara de cretini
  de la un cititor (07:53:54 22 Octombrie 2013)

  cum adica din ianuarie sa permita si vehiculelor de pana la 5 to. Pai daca labutzii aia de militieni si-ar face treaba, ar putea circula si acum, cand apare o masina de 5 to, se opresc doua mici. Ce dracu e matematica de clasa a doua. Ce greutate suporta podul 3.5 to x cate masini incap una dupa alta pe pod cca. 20, asta cat ar insemna: vreo 70-80 to trafic??? tzi-ai dracu de autoritati, ca in privat nu v-ar angaja nimeni din cauza incompetentei voastre!!!

 2. ai dreptate cititorule
  de la alt cititor (08:27:51 22 Octombrie 2013)

  Si daca pana in ianuarie mai da si o zapada cam cu cate tone si noroi se va incarca podul? Ca doar nu o sa o curate cu aspiratorul?

 3. Tara de cacat
  de la Cetatean (08:48:31 22 Octombrie 2013)

  Traim intro tara de cacat, de hoti si de mincinosi. Daca nu sunt in stare sa reabiliteze un pod, ce putem sa mai zicem. Rusine mareeee

 4. hoti
  de la icar (11:40:15 22 Octombrie 2013)

  a avut dreptate valentin ceausescu,ce a facut ta su pt romania golanii astia nici nu pot sa le vopseasca. daraminte sa le repare.sa ne zica mazare de cand se chinuie sa repare podul ipmc

 5. DEMONSTRATIE AUTORIZATA LA CONSTANTA
  de la un constantean (15:43:17 22 Octombrie 2013)

  DUMINICA, 27.10.2013, INCEPAND CU ORA 15, CU PUNCT DE INTALNIRE VAPORASUL DE LA GARA, ESTE ORGANIZATA O NOUA MANIFESTATIE PASNICA, DAR ZGOMOTOASA, IMPOTRIVA EXLOATARII GAZELOR DE SIST. DACA VA PASA DE VIITORUL VOSTRU SI AL FAMILIILOR VOASTRE INFORMATI-VA SI MANIFESTATI-VA PUNCTUL DE VEDERE ALATURI DE NOI. NU NE LASATI SINGURI IMPOTRIVA CELOR CARE ATENTEAZA LA SANATATEA NOASTRA!

Du-te la pagina 1
Calificativ actual Rating: 0.00Rating: 0.00Rating: 0.00Rating: 0.00Rating: 0.00
Numar de voturi 0
Acordati un calificativ acestui articol
Spune parerea ta in legatura cu acest articol
Titlu
Nume
Mesaj
 
 
 

Știri de ultimă oră

INTREBAREA ZILEI
Ați cumpăra produse tradiționale perisabile de pe Facebook?
BULETIN DE STIRI
Vreau sa ma abonez la buletinul de stiri zilnic via e-mail
CURS VALUTAR BNR
1 USD = 3,2447 RON
1 EURO = 4,4370 RON
convertor valutar
PUBLICITATE OUTDOOR
 
RECLAME
Telegraf - Imobiliare
Toate informatiile, date, text, fotografii, grafice, materiale video, mesaje sau alte materiale, indiferent daca au fost afisate in mod public sau transmise individual, privat, revin in resposabiltatea unica a persoanei care a fost sursa unor astfel de materiale. Aceasta inseamna ca dumneavoastra (si nu ziarul Telegraf sau administratorii site-ului) sunteti in intregime responsabili pentru toate materialele pe care le incarcati sau le puneti la dispozitie in mod public in cadrul site-ului.
© 2006 Copyright S.C. Telegraf Advertising S.R.L. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii de utilizare
Pagina a fost generata in 0.0131 secunde
Powered by
Inchide