A plecat liber din Primărie deși a dat un tun de 114 milioane de euro

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Percheziții finalizate după 24 de ore

A plecat liber din Primărie deși a dat un tun de 114 milioane de euro

Justiție 15 Octombrie 2015 / 16:05 3850 accesări

Procurorii au ridicat zeci de saci cu documente în urma perchezițiilor de la Primăria Șelimbăr, în cazul retrocedărilor de terenuri în care este suspectat primarul Daniel Maricuța. Edilul din Șelimbăr este suspectat că, alături de alte persoane din Primărie, a obținut foloase necuvenite de peste 114 milioane de euro. Magistrații Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Alba Iulia au finalizat perchezițiile la sediul Primăriei Șelimbăr abia joi dimineață. Primarul Maricuța a plecat alături de angajați ai instituției, la o jumătate de oră după plecarea anchetatorilor. La ieșirea din Primăria din Șelimbăr, edilul a refuzat să facă declarații jurnaliștilor.

Perchezițiile începute miercuri la Primăria Șelimbăr s-au derulat concomitent cu alte verificări la 61 de adrese din județele Sibiu, Brașov, Ilfov și Neamț și Oficiul de Cadastru Sibiu, inclusiv la locuința primarului Daniel Maricuța. La momentul perchezițiilor, directorul Oficiului de Cadastru Sibiu, Puiu Fesan, a afirmat că instituția pe care o conduce a fost solicitată să pună la dispoziția DNA documente cu privire la retrocedările de terenuri din comuna Șelimbăr. Potrivit acestuia, anchetatorii s-au prezentat la sediul instituției din Sibiu cu o listă de nume și au solicitat documente care vizează aceste persoane. Anchetatorii au mai făcut verificări și la unele societăți comerciale din Șelimbăr, existând suspiciuni că acestea ar aparține tot primarului Maricuța. Acesta a înființat, potrivit anchetatorilor, o rețea la care au aderat mai multe persoane, între care consilierul local Pavel Nicolae Mustaţă, consilierul şi fostul viceprimar din Şelimbăr Constantin Deac și fostul primar din aceeaşi localitate Ioan Tatu. În plus, anchetatorii au stabilit că în comuna Şelimbăr s-au construit mai multe cartiere de case şi blocuri şi au administrat probe potrivit cărora niciun dezvoltator nu putea obţine autorizaţie de construire și avize decât dacă gruparea infracţională condusă de primarul Daniel Maricuţa obţinea foloase materiale.

Conform surselor citate, în schimbul eliberării autorizaţiei, avizelor și documentelor pentru intabulare, un dezvoltator care a construit mai multe blocuri i-a oferit lui Daniel Maricuţa, "cu titlul de mită, apartamente în valoare de aproximativ 2 milioane euro".

Taguri articol


12