Simpozion Ex Libris „Constantin Brâncuşi - 2016“, la Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Premieră sub egida UNESCO

Simpozion Ex Libris „Constantin Brâncuşi - 2016“, la Constanța

Cultură 03 Mai 2016 / 15:53 2713 accesări

În România, 2016 a fost declarat „Anul Constantin Brâncuși”, pentru a aminti lumii întregi că în urmă cu 140 de ani, pe 19 februarie, în satul gorjean Hobița, se năștea părintele „Păsărilor măiastre”, al „Coloanei infinitului” și al multor alte capodopere intrate în istoria artei. În semn de prețuire pentru memoria marelui sculptor, la Constanța se va organiza, sub înaltul patronaj al Comisiei Naţionale a României UNESCO, Simpozionul Ex Libris „Constantin Brâncuşi - 2016”, joi, 5 mai, de la ora 16.00, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța (MINAC).

DE LA CONSTANȚA ÎN ÎNTREAGA ȚARĂ

Impresionanta expoziție de ex libris-uri, realizată de cei mai importanți pictori, sculptori și gravori ai momentului, va fi inaugurată la MINAC, urmând să fie itinerată la Muzeul de Artă Tulcea, Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi Bucureşti, Muzeul Cotroceni, Muzeul Peleş, Muzeul Judeţean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus”, Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad, Muzeul de Artă Drobeta Turnu Severin, Muzeul de Artă Târgovişte, Muzeul de Artă Târgu Jiu și Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea.

ECHIPA ORGANIZATORICĂ

Managerul de proiect este conf. univ. dr. Florin Stoiciu de la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti - Facultatea de Arte Plastice, Departamentul Grafică. Din echipa organizatorică mai fac parte: curatorii Gina Costescu, masterand la Universitatea „Ovidius” din Constanţa, lect. univ. dr. Lelia Rus și lect. univ. dr. Sânziana Romanescu de la Universitatea „Ovidius”, asist. univ. dr. Răzvan-Constantin Caratănase de la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti - Facultatea de Arte Plastice, Departamentul Grafică, precum și prof. univ. dr. Adriana Lucaciu, responsabil proiect la Universitatea de Vest din Timişoara, prof. univ. dr. Daniela Hanțiu, responsabil proiect la Universitatea „Ovidius” și decan al Facultății de Arte, și prof. dr. Aurel Bulacu, responsabil proiect la Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” din Bucureşti.

Considerat un eveniment-pilot, simpozionul va fi continuat, începând din anul 2017, cu o Bienală Internaţională Ex Libris „Constantin Brâncuşi“.

Citește și:

Oare îl merităm pe Brâncuși?!

Primul an în care românii sărbătoresc Ziua Brâncuși

NU, NU îl merităm pe Brâncuşi!

Taguri articol


12