SPIT Constanța - moartea birocrației! Ce documente a eliminat din circuit

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Procedurile inutile ies din hora administrativă

SPIT Constanța - moartea birocrației! Ce documente a eliminat din circuit

Administrație 07 Octombrie 2016 / 18:33 1298 accesări

Nu doar de la Guvern se dă ora exactă a debirocratizării. Sunt destule instituții publice care au instituit programe de simplificare a procedurilor administrative cu mult înainte de Executivul tehnocrat. Un exemplu important îl reprezintă chiar Serviciul Public de Impozite și Taxe (SPIT) Constanța, care a fost mereu cu mulți pași înaintea altor instituții publice, în ceea ce privește simplificarea relației cu cetățeanul. Recent, SPIT Constanța a eliminat o altă procedură care îngreuna operațiunile de încasare a taxei de depozitare a deșeurilor inerte (moloz și alte resturi rezultate din construcții și renovări). Practic, contribuabilii nu vor mai fi obligați să depună „Cererea pentru acordarea autorizației de deșeuri inerte” și “Procesul verbal de predare-primire”, ce erau necesare pentru a putea lăsa deșeurile în depozitul special amenajat la Poarta 9 de acces în Portul Constanța. Precizăm că toate persoanele fizice sau juridice care fac lucrări de construcții sau renovări din care rezultă resturi de materiale de construcții sunt obligate să depoziteze deșeurile inerte la depozitul special amenajat din Poarta 9 de acces în Portul Constanța. Pentru asta, trebuie să achite o taxă și să obțină o autorizație pentru vehiculul cu care vor transporta resturile.

UNDE SE PLĂTEȘTE TAXA PENTRU DEPOZITAREA DEȘEURILOR INERTE

Reprezentanții SPIT Constanța reamintesc că plata taxei pentru deșeuri inerte și eliberarea autorizațiilor pentru deșeuri inerte se efectuează atât la ghișeele instituției, cât și la punctul de încasare de la Poarta 9 de acces în Portul Constanța, deschis publicului de luni până vineri în intervalul orar 08.00 - 16.00. Taxa este în valoare de 3 lei pe tonă. Pentru eliberarea autorizaţiei pentru deşeuri inerte, sunt necesare următoarele documente: copia certificatului de înmatriculare a societăţii, în cazul persoanelor juridice, sau cartea de identitate, în cazul persoanelor fizice, copia certificatului de înmatriculare sau a cărţii de identitate a autovehiculului pentru care se urmăreşte obţinerea autorizaţiei, documentul de plată a taxei de depozitare a deșeurilor inerte şi alte copii ale documentelor legale relevante.

Taxa poate fi achitată prin numerar sau POS la ghișeele SPIT Constanța, prin numerar la punctul de încasare de la Poarta 9 de acces în Portul Constanța sau prin ordin de plată în contul municipiului Constanţa RO46TREZ23121360206XXXXX, deschis la Trezoreria municipiului Constanţa.

Citește și:

Unde se plătesc taxele de parcare, loc de veci și deșeuri inerte?



12