14 spectacole în 28 de zile, pe scena TNOB

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Februarie muzical-coregrafic

14 spectacole în 28 de zile, pe scena TNOB

Cultură 29 Ianuarie 2014 / 00:00 896 accesări

Aşa cum prima lună a lui 2014 le-a oferit constănţenilor numeroase momente coregrafice şi muzicale de excepţie, luna februarie se anunţă la fel de bogată în evenimente la Teatrul Naţional de Operă şi Balet (TNOB) „Oleg Danovski”. Până la startul suitei de nu mai puţin de 14 spectacole care vor delecta constănţenii, la TNOB, pe tot parcursul lunii viitoare, ultima reprezentaţie din ianuarie este programată vineri seară, de la ora 18.30. Este vorba despre un Concert extraordinar care se va derula sub bagheta dirijorului Vlad Conta. Din program fac parte lucrări de Rossini - Uvertura la opera „Coţofana hoaţă“ şi Beethoven - 12 Contradansuri şi Simfonia nr.5 în Do minor „a Destinului“.

Biletele se pot procura de la sediul TNOB, la preţuri cuprinse 15 lei şi 40 de lei. Elevii vor plăti 15 lei pentru un tichet, iar pensionarii - 20 de lei.

„NUNTA LUI FIGARO” DESCHIDE SUITA REPREZENTAŢIILOR Luna lui Făurar debutează în forţă, cu unul dintre spectacolele importante din repertoriul teatrului, „Nunta lui Figaro”, de Wolfgang Amadeus Mozart, programat pe 2 februarie, de la ora 18.30. În faţa publicului vor evolua, în roluri solistice, artişti apreciaţi de public, atât angajaţi ai teatrului constănţean, cât şi invitaţi: Marius Eftimie, Akiko Hayakawa - Japonia, Atsushi Hiro - Japonia, Mădălina Sandu, Lucia Mihalache, Constantin Acsinte, Magda Marcu, Doru Iftene, Bogdan Sandu, Laurenţiu Severin, Mihaela Ionescu şi Adrian Bădilă. La pupitrul orchestrei se va afla dirijorul japonez Koichi Inoue.

„TRAVIATA”, PE 8 FEBRUARIE Seara de 8 februarie aduce pe scena de la malul mării una dintre capodoperele verdiene, „Traviata”, programată de la ora 18.30. Solişti vor fi: Roxana Bageac, Răzvan Săraru, Ionuţ Pascu Bucureşti, Stela Sîrbu, Bogdan Sandu, Bogdan Ocheşel, Marius Eftimie, Laurenţiu Severin, Ionela Duma şi Andrei Băican, iar dirijor - maestrul Gheorghe Stanciu.

„RĂPIREA DIN SERAI” Pe 9 februarie, de la ora 18.30, constănţenii vor putea urmări opera mozartiană „Răpirea din Serai”, soliştii spectacolului fiind Bogdan Ocheşel, Mihaela Ionescu, Smaranda Drăghici, Doru Iftene, Bogdan Sandu şi Constantin Acsinte, iar dirijor - Tiberiu Oprea.

Pe 12 februarie, tot de la ora 18.30, este programată o Seară Lirică, iar pe 14 februarie, un Concert simfonic.

Seara de 15 februarie le este rezervată iubitorilor de operă, pe scena teatrului urmând să fie prezentată, de la ora 18.30, „Tosca” de Puccini. Spectacolul se va derula sub bagheta maestrului dirijor Radu Ciorei, solişti fiind: Stela Sârbu, Răzvan Săraru, Ştefan Ignat - Bucureşti, Constantin Acsinte, Laurenţiu Severin, Doru Iftene, Marius Eftimie, Mihaela Ionescu.

„SPĂRGĂTORUL DE NUCI” Nu au fost uitaţi, în februarie, nici constănţenii care îndrăgesc dansul în poante. Pe 16 februarie, de la ora 18.30, la TNOB revine baletul ceaikovskian „Spărgătorul de nuci”, avându-i în roluri solistice pe: Horaţiu Cherecheş, Aliss Tarcea, Sergiu Dan, Eliza Maxim şi Adrian Mihaiu.

Suita spectacolelor de la TNOB continuă pe 19 februarie, de la ora 18.30, cu o Seară Camerală Duo - „Sonoro”, soliste fiind Carmen Simion - vioară şi Adeline Penescu - violă.

Cei mici sunt aşteptaţi şi ei la teatru, pe 20 februarie, de la ora 11.00, când pot urmări musicalul pentru copii „Micuţa Dorothy”.

MUSICALUL „MY FAIR LADY” Pe 22 februarie, de la ora 18.30, pe scena TNOB revine musicalul „My Fair Lady”, de F. Loewe. „My Fair Lady” reprezintă o adevărată cotitură în creaţia contemporană de operetă, fiind preluat în repertoriul majorităţii teatrelor din lumea întreagă. Spectacolul are la bază un libret construit pe un valoros text al literaturii dramatice - „Pygmalion” de Bernard Shaw - şi o muzică deosebit de inspirată. Filmul realizat în 1964, cu Rex Harrison şi Audrey Hepburn, a fost distins cu opt premii Oscar.

Pentru iubitorii baletului, pe 23 februarie, de la ora 18.30, a fost programat spectacolul „Don Quijote”, pe 26 februarie, de la aceeaşi oră, se va desfăşura o Seară lirică, iar pe 27 februarie, de la ora 11.30, revine musicalul pentru copii „Micuţa Dorothy”.

Cel de-al 14-lea spectacol al lunii viitoare, şi ultimul, este un Concert simfonic programat la TNOB pe 28 februarie, de la ora 18.30, care se va derula sub bagheta dirijorală a lui Daniel Enăşescu.12