20 de suspecți reținuți în dosarul permiselor auto

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
20 de suspecți reținuți în dosarul permiselor auto
Eveniment 16 Decembrie 2015 / 17:40 658 accesări 0 comentarii

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au dispus reținerea a 20 de persoane în dosarul permiselor auto. În total, în această speță sunt urmărite penal 87 de persoane, pentru luare și dare de mită, respectiv trafic și cumpărare de influență. Printre suspecți se numără zece polițiști examinatori, 30 de instructori, 40 de elevi cursanți și șapte intermediari. Procurorii susțin că modul de operare era următorul: instructorul auto era cel care îi făcea elevului oferta de a-i înlesni promovarea examenului de conducător auto (proba practică) în schimbul unei sume. Ulterior, instructorul primea banii (în general, între 250 și 350 de euro) de la elev sau de la o persoană apropiată acestuia, fie înainte de momentul examenului, fie imediat după aceea.

Pentru anumite categorii de candidați (persoanele care au fost condamnate, cele care solicitau dobândirea unui nou permis de conducere sau ale căror dosare de școlarizare se apropiau de data de expirare a valabilității), instructorii auto solicitau o sumă de bani mai mare, deoarece, la rândul lor, polițiștii examinatori pretindeau mai mult. Înainte de momentul examenului, instructorul auto discuta cu polițistul examinator pentru a-i face acestuia cunoscută identitatea elevului pentru care s-a realizat traficul de influență. După susținerea și promovarea examenului de către candidații care plătiseră "taxa", instructorul auto înmâna lucrătorului de poliție sumele de bani fie direct, fie prin intermediul unui alt instructor auto desemnat de polițistul examinator drept "colector" sau "casier", al cărui rol era de a strânge sumele de bani date ca mită.

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.1716 secunde