2000 de terenuri agricole din 4 localități constănțene, măsurate și în curs de intabulare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Contestații sau cereri de rectificare?

2000 de terenuri agricole din 4 localități constănțene, măsurate și în curs de intabulare

OCPI - COMUNICAT DE PRESĂ
Administrație 04 Septembrie 2019 / 14:38 2118 accesări

Aproape 2.000 de terenuri agricole din patru unități administrativ – teritoriale (UAT) din județul Constanța au fost măsurate și urmează să fie intabulate. Rezultatele lucrărilor de cadastru general au fost afișate atât la sediile celor patru primării, cât și pe site-ul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Constanța și al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI). Persoanele interesate au la dispoziție 60 de zile pentru a depune contestații sau cereri de rectificare.

În urma lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor pe sectoare cadastrale desfășurate în cadrul Programului național de cadastru și carte funciară 2015-2023 (PNCCF) în comunele Cumpăna, Mihail Kogălniceanu, Deleni și Lipnița din jud. Constanța au fost identificate 1.841 de imobile, cu suprafața totală de 3.244,47 de hectare. Lucrările de cadastru general sunt finanțate din veniturile proprii ale ANCPI, prin OCPI Constanța și sunt gratuite pentru cetățeni.

Rezultatele lucrărilor de cadastru general pentru comunele Cumpăna și Mihail Kogălniceanu au fost afișate pe 2 septembrie 2019, iar data limită de depunere a contestațiilor este 1 noiembrie 2019.

Rezultatele lucrărilor de cadastru general pentru comunele Deleni și Lipnița au fost afișate pe 3 septembrie 2019, iar data limită de depunere a contestațiilor este 4 noiembrie 2019.

Cererile de rectificare ale documentelor tehnice pot fi depuse la sediul primăriilor și pe site-ul www.ancpi.ro.

După deschiderea noilor cărți funciare, vor fi eliberate, gratuit pentru beneficiari, certificatele de moștenitor, certificatele de legatar și certificatele de vacanță succesorală pentru proprietarii decedați, înscriși în cărțile funciare deschise ca urmare a finalizării lucrărilor de înregistrare sistematică.

Până în prezent, în județul Constanța, au fost înregistrate, prin PNCCF, peste 1.500 de imobile reprezentând 2.630,9775 ha din 6 UAT-uri.

Obiectivul principal al PNCCF este înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri și apartamente) din România în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară. PNCCF este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI - peste patru miliarde de lei, dar și din fonduri externe obținute prin Programul Operațional Regional, în cuantum de aproximativ 312 milioane de euro. De asemenea, în cadrul acestui proiect, altă sursă de finanțare poate fi bugetul local.

Mai multe informații referitoare la PNCCF sunt disponibile pe pagina web a Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, www.ancpi.ro.

Persoană de contact:

Veronica MĂNDILĂ, Purtător de cuvânt

Tel.: 0732618870

E-mail: veronica.mandila@ancpi.ro

Anunțuri:

UAT CUMPĂNA - prin Primar Mariana GÂJU publică documentele tehnice pentru sectoarele cadastrale nr. 2,3,11,12,14,15,16,17,18 (având un număr de 1418 imobile)

Data limită de depunere a cererilor de rectificare/contestațiilor: 01.11.2019.

Adresa locului afișării publice: Sos. Constanței, nr. 132, Comuna CUMPĂNA

Repere pentru identificarea locației: Primăria Comunei Cumpăna.

*************************

UAT MIHAIL KOGĂLNICEANU - prin Primar Ancuța Daniela BELU publică documentele tehnicepentru sectoarele cadastrale nr. 11, 35, 46, 51 (având un număr de 500 imobile)

Data limită de depunere a cererilor de rectificare/contestațiilor: 01.11.2019.

Adresa locului afișării publice: Str. Tudor Vladimirescu, NR. 42, Comuna MIHAIL KOGĂLNICEANU

Repere pentru identificarea locației: Primăria comunei Mihail Kogălniceanu.

************************

UAT DELENI - prin Primar Marin DAN publică documentele tehnice pentru sectorul cadastralnr. 71 (având un număr de 153 imobile)

Data limită de depunere a cererilor de rectificare/contestațiilor: 04.11.2019

Adresa locului afișării publice : Str. Școlii, nr. 103, Comuna DELENI

Repere pentru identificarea locației: Primăria Comunei Deleni.

**************************

UAT Lipnița - prin Primar Florin CRĂCIUN publică documentele tehnice pentru sectorul cadastralnr. 25 (având un număr de 431 imobile)

Data limită de depunere a cererilor de rectificare/contestațiilor: 04.11.2019.

Adresa locului afișării publice: Str. Morii nr. 350, Comuna LIPNIȚA

Repere pentru identificarea locației: Primăria Comunei Lipnița.



12