38 de decese cauzate de rujeolă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
38 de decese cauzate de rujeolă
Sănătate 12 Ianuarie 2018 / 15:18 1406 accesări 0 comentarii

În cadrul actualei epidemii de rujeolă din România au fost raportate 38 de decese cauzate rujeolei, astfel: 9 în jud. Timiș, 6 în jud. Arad, 7 în jud. Dolj, 3 în jud. Caraș Severin, 1 în jud. Bihor, 1 în jud. Brașov, 1 în jud. Calarași, 1 în jud. Cluj, 1 in jud. Ialomița, 2 in jud. Neamț, 1 în jud. Satu Mare, 1 in jud. Suceava, 1 in jud. Vaslui, 1 in jud. Galați, 1 in jud. Mureș și 1 în București, a anunțat Institutului Național de Sănătate Publică.

Niciuna dintre persoane, cu vârste cuprinse între 3 săptămâni și 39 de ani, nu a fost vaccinată.

La persoanele menționate, diagnosticele de deces au fost: pneumonie, viroză eruptivă, insuficienţă respiratorie acută, bronhopneumonie, encefalita subacută mioclonică rujeoloasă etc.

Cel de-al 38-lea deces cauzat rujeolei, confirmat serologic, a fost raportat la un copil cu retard psihomotor în vârstă de 2 ani, sex maculin, nevaccinat, din jud. Suceava. În saptamana 8 – 12.01.2018 au fost raportate încă 116 de cazuri nou confirmate în 15 judete și în municipiul București.

Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Iași și Prahova, câte 22 de cazuri.

Taguri articol
loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2202 secunde