A încetat din viaţă artistul Ralph McQuarrie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

A încetat din viaţă artistul Ralph McQuarrie

Monden 05 Martie 2012 / 00:00 390 accesări

Designerul conceptual Ralph McQuarrie este cel care l-a ajutat pe George Lucas să aducă pe marile ecrane celebra franciză Stars Wars / Războiul Stelelor, realizând designul personajelor. Artistul american a decedat la vârsta de 82 de ani. Ralph McQuarrie a lucrat şi la realizarea serialului de televiziune „Battlestar Galactica” şi la lungmetrajul „E.T.”, de Steven Spielberg. Ralph McQuarrie a primit un premiu Oscar în anul 1985 la categoria Cele mai bune efecte speciale, graţie filmului „Cocoon”, regizat de Ron Howard. „Ne va fi dor de tine, Ralph. Vei fi mereu cea mai strălucitoare stea din galaxia noastră”, se spune într-un mesaj tribut pe site-ul artistului.

Născut în Gary, Indiana, Ralph McQuarrie şi-a început cariera ca ilustrator tehnic pentru fabrica de avioane Boeing şi a lucrat apoi ca designer pentru afişele de film. În 1975, a fost angajat de George Lucas pentru a realiza designul unora dintre personajele şi scenele din „opera sa spaţială”, franciza Stars Wars / Războiul Stelelor. „Contribuţia sa genială, sub forma unor creaţii de neegalat, au propulsat şi au inspirat întreaga echipă a trilogiei originale”, a declarat George Lucas. „Când cuvintele nu puteau să exprime ideile mele, am putut indica mereu una dintre ilustraţiile fabuloase realizate de Ralph, spunând: „Faceţi aşa””, a mai spus George Lucas.

Stars Wars / Războiul Stelelor este o serie epică science-fiction americană concepută de George Lucas. Primul film din serie a fost lansat pe 25 mai 1977, de 20th Century Fox, şi a devenit un fenomen de cultură populară, răspândit în lumea întreagă, după care au urmat încă două filme, difuzate la distanţă de trei ani. La 16 ani de la difuzarea ultimului film din trilogie, a fost difuzat primul film dintr-o nouă trilogie, a cărui acţiune se petrece înaintea celei dintâi, iar ultimul film din această nouă serie a fost difuzat pe 19 mai 2005. Din 2008, încasările seriei formate din şase părţi au totalizat circa 4,3 miliarde de dolari, făcând-o să devină a treia franciză cu cele mai mari câştiguri din lume, după James Bond şi Harry Potter. Seria a dat naştere şi altor extensii de brand, incluzând cărţi, seriale de televiziune, jocuri video şi benzi desenate. În toamna lui 2010, George Lucas şi-a anunţat intenţia de a începe din 2012 conversia în 3D a tuturor celor şase filme din această serie de succes. Studiourile Fox, care au lansat cele şase lungmetraje ale francizei, sunt cele care vor lansa şi versiunile 3D. Prima parte din franciza „Star Wars Episode 1: The Phantom Menace / Războiul Stelelor Episodul 1: Ameninţarea fantomei”, a fost relansată în versiune 3D la începutul acestui an.12
Pagina a fost generata in 0.1421 secunde