A noua medalie pentru România la Universiada de vară

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
A noua medalie pentru România la Universiada de vară
Sport 28 August 2017 / 16:56 479 accesări 0 comentarii
Alin Firfirică a obținut medalia de argint în proba de aruncare a discului (sursa foto: facebook Alin Firfirica)

Alin Firfirică a obținut medalia de argint în proba de aruncare a discului (sursa foto: facebook Alin Firfirica)

În penultima zi de întreceri din cadrul ediției a 29-a a Universiadei de vară de la Taipei (Taiwan) delegația României a mai contabilizat o medalie, a noua de la începutul competiției. Atletul Alin Alexandru Firfirică s-a clasat pe locul secund în finala probei de aruncare a discului, cu 61,13 metri, astfel că a obținut medalia de argint. În calificări, Firfirică a avut cea mai bună aruncare, 61,98 metri. Medalia de aur a fost câștigată de Reginald Louis Jagers III (SUA), cu 61,24 m, iar poziția a treia a fost ocupată de Robert Tamas Szikszai (Ungaria), cu 60,91 m.

Delegația țării noastre și-a trecut în palmares la Taipei medalii doar la două discipline, gimnastică și atletism.

Bilanțul sportivilor români este de nouă medalii: trei de aur - Larisa Iordache, la individual compus și sol; Alina Rotaru, la săritura în lungime; două de argint - Nicolae Alexandru Soare, la 10.000 de metri; Alin Alexandru Firfirică, la aruncarea discului; patru de bronz: Bianca Răzor, la 400 de metri, Larisa Iordache, la bârnă, Andrei Muntean, la sărituri, și Andrei Gag, la aruncarea greutății.

În 2015, la Universiada de vară de la Gwangju (Coreea de Sud), România s-a clasat pe locul 29 în clasamentul general pe medalii, cu un bilanț de șapte medalii: una de aur, trei de argint și trei de bronz.

Citește și:

Încă o medalie la Universiada de vară de la TaipeiŞtiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.3689 secunde