A scăzut numărul călătorilor fără bilet. Alte sancțiuni constatate

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Raziile Poliției Locale dau roade. A scăzut numărul călătorilor fără bilet. Alte sancțiuni constatate
Administrație 14 Ianuarie 2019 / 17:29 589 accesări 0 comentarii

Pe parcursul săptămânii trecute, polițiștii locali din cadrul serviciilor operative ale Direcției Generale Poliția Locală Constanța au acționat pe toată raza de competență pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță în rândul constănțenilor. Astfel, în perioada 7-13 ianuarie, aceștia au constatat 1 infracțiune și au aplicat 1.638 de amenzi contravenționale în valoare totală de 499.860 lei. Practic, anul acesta, au fost aplicate cu 605 mai multe sancțiuni decât aceeași perioadă a anului trecut. Controalele s-au desfășurat independent de cele ale altor instituții și au fost orientate în principal pentru: menținerea curățeniei, asigurarea ordinii și liniștii publice, fluența circulației pe drumurile publice, protecția mediului, urmărirea legalității lucrărilor de construcții și a afișajului stradal, verificarea modului de desfășurare a activităților comerciale din municipiul Constanța, asigurarea unui climat de ordine și liniște publică în mijloacele de transport public în comun.

TOPUL RUȘINII. CE TRĂZNĂI AU MAI FĂCUT CONSTĂNȚENII

În topul faptelor constatate se numără cele legate de încălcarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice (cerșetorie, consum de alcool în alte locuri decat cele permise, încălcarea unor reguli de conviețuire socială și bună vecinătate), circulaţia pe drumurile publice (opriri/staționări neregulamentare pe arterele intens circulate), protecția mediului, întreținerea și înfrumusețarea municipiului Constanța (nemenținerea curățeniei, depozitarea unor obiecte pe domeniul public, terenuri neigienizate, staționarea vehiculului pe spațiul verde sau cu această destinație ori depozitarea unor obiecte pe domeniul public în scopul „rezervării” unui loc de parcare, uscarea articolelor vestimentare pe exteriorul unor imobile). De asemenea, au fost constatate acte de comerț ilicit, opt operatori de servicii au fost amendați contravențional cu suma de 1.000 lei, fiecare, pentru neetichetarea cablurilor, 11 operatori economici nu și-au îndeplinit obligațiile legale privind modul de comercializare a unor produse expuse la vânzare înainte de demararea perioadei vânzărilor de soldare.

A SCĂZUT NUMĂRUL CĂLĂTORILOR FRAUDULOȘI

Nu în ultimul rând, au fost aplicate 311 amenzi contravenționale aplicate persoanelor care nu dețineau titlu de călătorie valabil pe mijloacele de transport în comun, în condițiile în care, în perioada 7-13 ianuarie 2018 au fost înregistrate 835 de abateri legate de transportul în comun. „De remarcat e faptul că numărul celor care încalcă prevederile legale în vigoare s-a redus la mai puțin de 50% față de cel inițial, motiv pentru care celor care s-au conformat dorim să le mulțumim, iar celor care încă nu au înțeles obligațiile legale ce le revin în momentul când folosesc mijloacele de transport public în comun ale RATC să le aducem la cunoștință că polițiștii locali vor acționa, zilnic, pentru prevenirea și combaterea unor fapte antisociale care țin de ordine și liniște publică. În speranța că recomandările noastre își vor atinge obiectivul și anume acela de creștere a gradului de conformare în rândul constănțenilor, aducem în atenția opiniei publice că interesul Direcției Generale Poliția Locală Constanța în materie de ordine și siguranță publică este acela de a menține în mod prioritar un climat public civilizat în municipiul Constanța”, spun reprezentanții Poliției Locale Constanța. Autoritățile roagă persoanele care se lovesc de cazuri precum cele prezentate mai sus să sesizeze Dispeceratul Poliției Locale Constanța la numărul de telefon 0241/484.205. Pentru utilizatorii aplicației Whatsapp, numărul de contact este 0799.606.142. La acest număr se pot trimite fotografii și date cu privire la fapta constatată.Pagina a fost generata in 0.144 secunde