Acces mai bun la tratamente pentru copiii cu afecțiuni hematologice și oncologice

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Acces mai bun la tratamente pentru copiii cu afecțiuni hematologice și oncologice

Sănătate 15 Octombrie 2018 / 15:59 616 accesări

În ședința de luni, 15 octombrie, Executivul a aprobat o Hotărâre de Guvern care prevede extinderea prescrierii la copii, a două molecule cuprinse în Lista de medicamente compensate și gratuite, destinate tratamentului în purpura trombocitopenică imună idiopatică. Astfel, medicii pediatri hematologi pot prescrie aceste medicamente copiilor cu vârsta de peste un an în baza protocoalelor de prescriere elaborate de către comisia de specialitate a Ministerului Sănătății. Protocoalele se află în transparență decizională și vor fi în curând aprobate.

De asemenea, actul normativ aprobat în 15 octombrie de Guvern prevede și posibilitatea prescrierii în ambulatoriu a medicației de suport pentru copiii cu afecțiuni oncologice și hematologice de către medicii pediatri cu competență/atestat în oncologie sau hematologie. Până în prezent medicația de suport putea fi prescrisă doar de către medici cu dublă specialitate.

„Sunt măsuri menite să îmbunătățească tratamentul, evoluția și calitatea vieții copiilor cu afecțiuni hematologice sau oncologice. De asemenea, în cazul micuților pacienți era nevoie de un acces mai facil la tratamentele de suport acordate în ambulatoriu”, a declarat ministrul Sănătății, Sorina Pintea.12