Accident grav: Un autocar cu 40 de persoane s-a răsturnat

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Accident grav: Un autocar cu 40 de persoane s-a răsturnat

Eveniment 23 Iunie 2017 / 19:10 1736 accesări

Un accident foarte grav a avut loc in urma cu putin timp între Pârâul Rece și Râșnov. Un autocar s-a răsturnat și a ieșit de pe partea carosabilă, ca urmare a surpării drumului din cauza ploilor. Nouă echipaje din Brașov, Covasna, Sibiu, Prahova au intervenit la fața locului. A fost activat Codul Roșu de Intervenție. Accidentul a avut loc după ce autocarul a intrat în derapaj (carosabilul era ud) și s-a răsturnat la marginea drumului, conform datelor oferite de prefectul Brașovului, Marian Rasaliu. Acesta a precizat că traficul a fost blocat timp de mai multe ore. "Au fost mobilizate echipaje din Brașov și Prahova. Este un număr de 12 răniți, o persoană e încarcerată și majoritatea au leziuni de membre. Informațiile se pot schimba. Este o zonă instabilă pentru aterizarea unui elicopter SMURD”, au fost primele declarații ale lui Raed Arafat. Reprezentanţi ai Serviciului Judeţean de Ambulanţă Prahova au declarat că în autocar sunt 36 de persoane, două dintre acestea rămânând încarcerate.

Din fericire, autocarul s-a răstunat într-o parte, nu a căzut în prăpastie. La fața locului au interveni trei autospeciale de stingere, una de descarcerare, trei echipaje SMURD, patru autospeciale pentru transport personal și victime multiple, precum și șapte echipaje de la Serviciul de Ambulanță Județean Brașov, potrivit mytext.ro. De asemenea, au fost pregătite să intervină, în caz de nevoie, echipaje de la ISU Sibiu, Covasna și Prahova, fiind activat Planul Roșu.

Autocarul avea toate documentele de transport persoane în regulă. Cu o capacitate de 48 de locuri, efectua o cursă ocazională de la Bucureşti spre Râşnov şi transporta 36 de persoane. Șoferul deţinea certificatul de clasificare emis de Registrul Auto Român, conform căruia avea voie să transporte 48 de persoane, avea asigurare pentru persoanele transportate, licenţa de transport şi diagrama în aparat, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Braşov, cpt. Ciprian Sfreja, citat de Agerpres. Autocarul nu transporta copii, după cum a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov, Gabriela Dinu.Este vorba despre un autocar cu pasageri adulţi, care mergeau într-un team building, la o cabană din zona Bănicel. Șoferul nu poate fi audiat încă. Nimeni nu a decedat în accident. Traficul în zonă a fost blocat în totalitate.

Secretarul de stat Raed Arafat: "Din 36 de oameni, 12 sunt răniți, unul încarcerat. 10 au leziuni la nivelul membrelor. Toate persoanele sunt conștiente. Au fost mobilizate echipe din județele Brașov și Prahova, de la Ambulanță, Pompieri și SMURD. Elicopterul de la Mureș este în așteptare, dacă va fi nevoie. Răniții vor fi transportați la cel mai apropiat spital de urgență, cel mai probabil la Brașov".

Un număr de 18 persoane rănite în accident de pe DN 73 A se mai aflau internate, sâmbătă dimineața, în două spitale din Brașov. Astfel, la Spitalul Clinic Județean de Urgență au ajuns, vineri seară, după accident, un număr de 28 de victime la secția UPU. Dintre acestea, 17 au rămas internate, nouă nu au necesitat internare și două au refuzat internarea. Din cele 17 internate, nouă se află la secția ortopedie, șapte la neurochirurgie și una la secția de chirurgie plastică, potrivit doctorului Camelia Ciobanu, medic coordonator UPU al Spitalului Clinic Județean de Urgență. La Spitalul Militar au ajuns, vineri seara, nouă persoane, din care în dimineața zilei de sâmbătă a mai rămas doar o persoană cu traumatism cranio-facial și fractură de piramidă nazală, redusă chirurgical.12
Pagina a fost generata in 0.228 secunde