Acțiunile europene au scăzut la debutul ședinței de vineri

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Acțiunile europene au scăzut la debutul ședinței de vineri
Economie 16 Septembrie 2016 / 11:52 254 accesări 0 comentarii

Acțiunile europene s-au îndreptat spre o săptămână de pierderi, în condițiile în care prețul petrolului și-a reluat declinul, iar investitorii nu sunt convinși că măsurile de stimulare economică ale băncilor centrale vor fi extinse.

Indicele Stoxx Europe 600 a scăzut cu peste 0,1%, îndreptându-se spre o scădere săptămânală de 1,6%. Băncile europene au înregistrat un declin, în frunte cu Deutsche Bank, care a suferit puternic pe bursă după amenda record primită în SUA. Acțiunile Deutsche au scăzut cu până la 8% la debutul ședinței de tranzacționare.

Indicele DAX al bursei din Frankfurt a scăzut cu 0,51%, în timp ce la Londra scăderea a fost de 0,26%, iar în Paris bursa a înregistrat un declin de 0,49%.

Bursa din București a crescut, indicele BET înregistrând un avans de 0,40%. Cea mai mare creștere a avut-o Banca Transilvania, de 0,85%, urmată de Transgaz, cu o creștere de 0,66%. Cea mai slabă performanță la debutul ședinței a avut-o Nuclearelectrica, cu un minus de aproape 1%.Pagina a fost generata in 0.1968 secunde